Yeni Hyundai Elantra Satışa Sunuldu

Yeni, navigasyonlu Hyundai Elantra 42.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Yeni Hyundai Elantra Satışa Sunuldu

 Hyundai’nin bugüne kadar en çok satılan modellerinden biri olan ve markanın dünya çapındaki gelişiminin en temel örneği konumundaki Elantra, tamamen yenilenen tasarımı ve gelişen teknolojisi ile Türkiye’de satışa çıktığından beri sınıfının en iddialı otomobillerinden birisi oldu. İstanbul Auto Show 2012’de en fazla talep gören Hyundai modellerinden biri olan Elantra, aynı zamanda yeni donanım paketi ve navigasyon seçeneğiyle artık çok daha fonksiyonel hale geldi.

Kısa sürede satılmaya başlandığı ülkelerde bir çok ödül kazanan Elantra, özellikle otomotiv sektöründe en çekişmeli rekabetlerin yaşandığı Amerika Birleşik Devletleri’nde rakiplerine karşı büyük başarılar elde etti ve 2012’de Yılın Otomobili seçildi. Birçok bağımsız kuruluş tarafından “En İyi” mertebesinde ödüllendirilen Yeni Elantra, düşük yakıt tüketimi ve sorunsuzluğu ile otoritelerden geçer not aldı.


Yeni versiyonunda Style donanım paketinde RDS ve Bluetooth’lu müzik sistemi kullanılan Elantra, Tune donanım seviyesindeyse artık Türkiye şartlarına uyumlu olan navigasyon sistemiyle sunuluyor. AM, FM RDS radyonun başı çektiği yeni multimedya sisteminde ayrıca günümüzün neredeyse bir gereksinimi olan CD, MP3, USB, AUX, SD, TV ve araç içerisinde film izleme ayrıcalığı sunan DVD özelliği de bulunuyor. Bluetooth sayesinde Elantra içerisinde eller serbest şeklinde telefon kullanma özgürlüğü yaşanırken, park manevralarını sorun olmaktan çıkaran yeni nesil arka görüş kamerası da ünitenin en büyük kolaylıklarından birisi oluyor. Uzaktan kumandalı multimedya birimi dokunmatik olarak çalışırken ayrıca 8 inç yüksek çözünürlüklü ekranda kişisel fotoğrafları da görüntülemek mümkün.


Markanın karakteristik çizgileri ile sportif ve şık bir tasarıma ulaşan Elantra, 1,6 litrelik 132 HP gücündeki benzinli motor seçeneğine sahip. 6 kademeli düz veya yine 6 kademeli otomatik vites seçeneğine sahip Yeni Elantra, 4530 mm’lik uzunluğa, 1775 mm’lik genişliğe ve 1445 mm’lik yüksekliğe sahip. Dış boyutları ile paralel olarak dingil mesafesi de uzatılan Yeni Elantra’nın bu sayede iç mekanında geniş bir yaşam alanı elde edildi. Bu sayede önde ve arkada sınıfının en uzun diz ve omuz mesafesinin sunan Yeni Elantra, 485 litrelik de bagaj hacmi ile rakiplerinin karşısında öne çıkıyor. Yeni donanım seviyesiyle birlikte Elantra artık elektrikli aynalara da sahip oldu. Tek tuşla açılıp kapanabilen aynalar sadece Tune donanım seviyesindeki modelde yer alacak. Yeni Elantra 42.900 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.


Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER