Supersport Yarışı Can Aldı!

Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nın Rusya'da yağmur altında düzenlenen 8. ayağında, Go Eleven takımından İtalyan Andrea Antonelli geçirdiği kaza sonrasında hayatını kaybetti.

 Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nın Rusya'da düzenlenen 8.ayağına İtalyan Andrea Antonelli'nin hayatını kaybetmesi damga vardu.



Rusya'daki 3 bin 931 metrelik Moskova pistinde 22 tur üzerinden koşulan yarışta ilk sıradan start alan Mahi Racing Team India adına yarışan Kenan Sofuoğlu, yağmur altında başlayan mücadele ilk turu lider tamamladı. Yakhnich Motorsport takımının şampiyona lideri Büyük Britanyalı pilotu Sam Lowes ile Sofuoğlu'nun birincilik için çekiştiği ikinci turun ilk metrelerinde, arka sıralarda yaşanan kaza sonrası yarışa ara verildi.

      

Yarışın, Superbike Dünya Şampiyonası'nın ikinci etabından sonra başlayacağı bilgisi verilse de yağmurun etkisini iyice artırmasıyla Supersport yarışının iptal edildiği bildirildi. Ardından da kazaya karışan pilotlardan Go Eleven takımının 25 yaşındaki İtalyan sürücüsü Andrea Antonelli'nin ölüm haberi geldi.

          

SOFUOĞLU'NUN AÇIKLAMASI      

Şampiyonada, 106 puanla ikinci sırada bulunan Sofuoğlu, olayla ilgili yaptığı açıklamada, kazadan sonra kırmızı bayrakların sallandığını ve tüm takımların pite döndüğünü belirterek, şunları kaydetti:

      

"Bize 'piste yağ döküldü' dediler. Normalde kolay kolay yarış iptal edilmez. Yağdan dolayı iptal ettiklerini söylediler. Daha sonra sebebi ortaya çıktı. Söylenene göre kaza yerinde hayatını kaybetmiş ama nasıl olduğuyla ilgli bir bilgimiz yok. Görüntülerde de yok, arkadan gelen biri üstünden geçmiş olabilir."

      

Sofuoğlu, 1:38.088 dakikalık derecesiyle ilk sıradan başladığı mücadelenin, puan farkını kapatmak açısından önemli bir yarış olduğunu dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

      

"Geçen yıl Moskova'da kazanmıştım. En sevdiğim pist diyebilirim. Hafta sonu bizim için yolunda gidiyordu. Normal koşullarda ekstra bir yarış eklenir. Takım olarak ekstra bir yarış yapılmasını talep edeceğiz. Şampiyona liderliği için yarıştığım rakibim Sam Lowes da aynı şeyi söyledi. Tüm bir hafta sonu değil de gittiğimiz bir yarışta, iki kez start alarak açığı kapatmayı önereceğiz. Belki Türkiye'deki yarış iki etap olarak yapılır. Ancak bunlar sadece seçenek."

      

Sezonun bir sonraki yarışı 4 Ağustos'ta Büyük Britanya'daki Sliverstone pistinde koşulacak.

      

Moskova'daki 8. ayak yarışının iptalinin ardından sürücüler ve markalar klasmanında son puan durumu şöyle:

      

SÜRÜCÜLER KLASMANI      

---------------------------

      

1. Sam Lowes (Büyük Britanya)   140 puan

      

2. Kenan Sofuoğlu (Türkiye)         106

      

3. Fabien Foret (Fransa)                 85

      

4. Michael van der Mark (Hollanda) 73

      

5. Lorenzo Zanetti (İtalya)                68

      

6. Luca Scassa (İtalya)                   63

      

7. Andrea Antonelli (İtalya)               55

      

8. Jack Kennedy (İrlanda)                47

      

9. Vladimir Leonov (Rusya)             42

      

10. Roberto Rolfom (İtalya)             40

     

bedava bonus 0px 0px 1.5em; border: 0px; outline: 0px; font-size: 13px; vertical-align: baseline; color: rgb(69, 69, 69); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; line-height: 18px;">MARKALAR KLASMANI     

----------------------------

      

1. Kawasaki    155 puan

      

2. Yamaha      148

      

3. Honda         104

      

4. MV Agusta   46

5. Suzuki          19

6. Triumph         6



NTV Spor

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER