Hyundai, Yeni i20 WRC için iki Pilotu Takıma Kattı

Hyundai, test için motorsporları takımına Juho Hänninen ve Bryan Bouffieriki”i dahil etti.

Hyundai, Yeni i20 WRC için iki Pilotu Takıma Kattı

 Hyundai’den yapılan açıklamaya göre, uzun bir aradan sonra motorsporlarına dönüş yaparak ralli tutkunlarını heyecanlandıran Hyundai iki önemli ismi daha takımın başına getirdi. Ülkemizde üretilerek tüm Avrupa’ya ihraç edilen i20’nin en hızlı versiyonu i20 WRC’nin gelişimine katkıda bulunacak olan Juho Hänninen ve Bryan Bouffier, ralli deneyimlerini Hyundai paylaşacak.

Finlandiyalı test pilotu Juho Hänninen ve Fransız Bryan Bouffier, kısa bir süre içerisinde rekabetçi ve güvenilir bir ralli otomobili geliştirmede önemli rol oynayacak. Kariyerlerindeki ralli geçmişini olduğu gibi Hyundai i20 WRC’ye aktaracak olan test pilotları, takımın önemli parçaları olarak öne çıkıyorlar.



Betgaranti width="555" height="288" alt="" />

Monte Carlo Rallisi’yle başlayacak 2014 sezonuna hazırlanan i20 WRC, her türlü zorluğa dayanması ve üstün performans sergilemesi için geliştirilmeye devam ediyor. Hyundai’nin Almanya Alzenau’daki tesislerinde geliştirilen otomobilin dinamiklerini ölçen ve daha üst performans sunması adına takıma yön veren test pilotları, aracın maksimum değerlerini de gözlemlemiş oluyor. FIA Süper 2000 Dünya Ralli Şampiyonası’nın ardından sırasıyla 2011 ve 2012 FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nı (ERC) kazanarak adını duyuran Hänninen ayrıca 2010 yılında Kıtalararası Ralli Şampiyonası’nı da (IRC) kazandı.

Hänninen, “Hyundai Motorsport’un bir parçası olduğum için büyük gurur duyuyorum. Dünyaca ünlü bir markada çalışmak ve bu markanın gelişiminde rol oynamak benim için çok anlamlı. Şimdiki hedefim, 2014 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda aynı başarıları Hyundai markasıyla tatmak” ifadeleini kullandı.



Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 22:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER