Sebastien Loeb, Citroen C-Elysee İle WTCC 2014′de Yarışacak

Citroën, WTCC 2014’e katılacağını açıkladıktan bir ay sonra pistlerde Sebastien Loeb tarafından kullanılacak olan otomobilini tanıttı.

Sebastien Loeb, Citroen C-Elysee İle WTCC 2014′de Yarışacak

 Citroën C-Elysée WTCC, FIA tarafından koyulan  yeni kurallara uygun olarak tasarlanan ilk otomobil olarak yarışlarda yerini alacak.  C-Elysée 2012 yılında İstanbul Autoshow Fuarı’nda dünyada ilk kez Türkiye’de satışa sunulmuştu.

Citroën; 2014’te dünyaca ünlü yarış organizasyonu olan( World Touring Car Championship)WTCC’e, efsane pilot Sebastian Loeb tarafından kullanılacak olan Citroën C-Elysée ile katılarak, yaratıcı teknolojisini bir kez daha gözler önüne sermeye hazırlanıyor.

Markanın globalleşme stratejisinde önemli bir yere sahip olan C-Elysée, Türkiye dışında  Latin Amerika , Çin ve Rusya pazarlarında Citroën satışlarını artıran model olarak dikkat çekiyor. C-Elysée şimdiden hedeflerinin yüzde 30 üzerinde bir performans göstererek 30.000 adetlik satış rakamına ulaşmış durumda.

Citroën CEO’su Frederic Banzet;  ‘WTCC yarışlarının Fas , Latin Amerika, Çin ve Rusya da yapılıyor olması bizim için büyük bir avantaj, C-Elysée’yi yarış otomobili olarak seçmemizin sebeplerinden biri de markamızın bu bölgelerdeki tanıtım faaliyetlerine olacak katkısıdır. ‘ diye konuştu.

Citroën Racing Teknik Direktörü Xavier Mestelan-Pinon; ‘ Teknik bakış açısı olarak yarışacak aracın üç hacimli bir sedan olması aerodinamik değerler için idealdir. Bu kapsamda C-Elysée mükemmel bir seçim oldu. Ancak bu bizim pist yarışları için tasarladığımız ilk araç. Bu yüzden yaptıklarımızı ve aldığımız kararları sürekli olarak sorguladık. Bu da operasyonun en heyecanlı kısmını oluşturdu’ şeklinde görüş belirtti.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda kazandığı başarılar ile markalar klasmanında 8 kez üst üste şampiyonluğunu ilan eden Citroën; WTCC’e C-Elysée modeli ile katılarak, motor sporlarına verdiği önemin altını bir kez daha çiziyor. C-Elysée WTCC, 1,6 litrelik direkt enjeksiyon turboya sahip DS3 WRC ile aynı motoru  paylaşıyor. Önden çekişli ve  6 vitesli bir şanzımana sahip olan C-Elysée toplam 380 hp güce sahip. 18 inçlik jantları ve kaslı ön tamponu ile dikkat çeken C-Elysée, arkada kullanılan kanat tasarımı ile tam bir yarış otomobili görünümü sunuyor. Yeni sezonda Sebastian Loeb’ün direksiyon başına geçeceği C-Elysée’nin test sürüşleri devam ederken araç ilk olarak Deneme bonusu Eylül ayındaki 2013 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda vitrine çıkacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2013, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER