Oto Kiralama İşlemlerinde Püf Noktalar

Oto kiralarken dikkat edilmesi gereken ilk şey oto kiralama şirketinin güvenilirliğidir. Kiralık oto bir nevi canınızı kiraladığınız araca emanet etmektir.

Oto Kiralama İşlemlerinde Püf Noktalar

Bu yüzden ilk kontak çok önemlidir. Gözünüzün tutmadığı oto kiralamacı’dan ayrılın. Kolaylıkla daha iyi ve işinde ehil bir oto kiralama firması bulabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken ehil.com oto kiralama talep formunu doldurmak ve işinde ehil oto kiralama firmalarının sizi arayıp teklif vermesini beklemek. Size düşen tek şey bu firmalardan aklınıza en çok yatanı seçmek olacaktır.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus da aracın kiralama anındaki durumudur. Her kiralama firması aracı size teslim etmeden önce bir forma aracın hasarlı yerlerini not eder. Bu form doldurulduktan sonra mutlaka sizinde kontrol edip varsa işaretlenmiş yerleri de ekletmeniz tavsiye edilir. Eğer görmediğiniz bir hasar forma işlenmemişse arabayı teslim ettiğiniz sırada bu hasara sizin yol açtığınız düşünülebilir. Aracın lastiklerinin durumu, benzin seviyesi, yağ düzeyi gibi konularda dikkatle incelenmeli ve araç teslim tutanağına kaydettirilmelidir.

Kiralanan araba ile kaza yapılması durumunda eğer kaza çok büyük değilde kaza tespit tutanağı doldurulmalı, kaza daha büyükse polis çağırılarak tutanak tutturulmalıdır. Genellikle bütün araba kiralama firmalarının kaskoları meydana gelecek her hasarda arabayı koruma altına alacak şekilde düzenlenmiştir. Ama eğer geçerli bir tutanağınız yok ise sorunla karşılaşabilirsiniz. Bir de alkollü araba kullanmamak çok önemlidir. Hiç bir sigorta firması alkollü iken yapılan kazalarda hasarları karşılamaz ve bütün yükümlülük sizin üzerinize kalır.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2020, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER