Oto Kliması Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özellikle sıcak geçen yaz aylarında artık bir lüksten ziyade zorunluluk haline gelen oto klimaları konusunda sağlıklı kullanım için dikkat edilecek noktalar bulunmaktadır.

Oto Kliması Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Örnek olarak; sıcak bir havada park halindeki aracımıza bindiğimizde kabinin oldukça sıcak olduğunu fark ederiz, öncelikle camlarımızı bir miktar aşağı indirerek klimamızı öyle çalıştırmalıyız ki içerideki sıcak hava dışarıya tahliye olsun. Sıcak hava kabin içerisinden boşaldıktan sonra camları kapalı konuma getiririz aksi halde yakıt sarfiyatımız artacaktır.

Bir diğer sorun olarak klimayı açtığınızda daha önceden alışık olmadığınız bir koku geliyorsa bu durum oto klima suyunun bulunduğu bölgelere toz, yaprak, su kaçması ve zamanla burada mantara dönüşmesinden kaynaklanmaktadır. Bu hadise aracımız 1,5-2 yaşında iken gerçekleşir. Bu gibi durumlarda bu yerlerin özel yöntemler ile temizlenmesi gerekmektedir. Bu işlemlerin klima konusunda uzman yerlerde yaptırılması tavsiye edilir. Bu kokular zamanla bizim sağlığımızı da tehlikeye sokabilir. Solunum yollarımızla ilgili ciddi problemler yaşamamak için bu bakımları zamanı geldikçe aksatmadan yaptırmalıyız.

Aracımızın motorundan alacağımız konfora yönelik her şey yakıt tüketimimizi arttıracaktır. Bunlar ister oto klima olsun, hidrolik direksiyon olsun ya da diğer opsiyonlar olsun hiç fark etmez bu işlemler motor tarafından temin edileceği için mutlaka yakıt tüketimini arttıracaktır. Eğer ki camlar açık konumda iken klimayı çalıştırıyorsak yakıt sarfiyatı daha da artacaktır. Oto klima, araç içerisinde seyahat edenlerin belli iklim şartlarında rahat seyahat etmeleri amacını güder. Güvenlik açısında da büyük avantajlar sağlar çünkü sıcak havalarda kliması çalışmayan bir araçta bunalabiliriz. Camların açılması da bir çözüm sayılmaz çünkü bu seferde dışarıdaki sıcak hava içeriye sert bir şekilde girecektir. Bu gibi durumlarda dikkat dağılmaları olabilir. Bu da araç kullanırken istenmeyen bir durumdur.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2020, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER