İşte Yeni Peugeot 308

Peugeot 308 modelini baştan aşağıya yeniledi, daha şık bir tasarıma bürünen 308 teknik özellikleri ve sürüş konforuyla da oldukça dikkat çekiyor.

İşte Yeni Peugeot 308
HABERİN GALERİSİ
Yeni Peugeot 308

Yeni Peugeot 308

Dizayn söz konusu olduğunda, en başarılı örneklerin altında sadelik yatar. Yeni Peugeot 308, ilk dizaynından itibaren bu ilkeyi bir ilham kaynağı olarak benimsemiştir. Yeni Peugeot 308 sürüş duygularınızı doruğa çıkarmak için en ince ayrıntısına kadar özenle hazırlandı ve en son teknolojiyle harmanlandı. Amaç, otomobilin sürücüyle tek vücut olması.


PEUGEOT i-Cockpit


Yeni 308 ile Peugeot, sürücü mahallinde inovatif ve konforlu bir mimari sunuyor:


Peugeot i-Cockpit. Sürücü rahatlığının ön planda olduğu bu sistemde saf dizaynın ana unsurları; küçük çaplı sportif direksiyon, göz önüne yükseltilmiş gösterge paneli, SMEG 9,7” sürücüye dönük dokunmatik multimedya ekranı ve üst gam Hi-Fi dünyasından esinlenmiş olan tek merkezi düğme.



SAF DİZAYN


Yüksekliğin azaltılmış olması ve  geniş çamurluklar  aracın sportif yönünü gözler önüne sererken  önden arkaya doğru uzanan eğriler otomobile akıcı bir siluet kazandırıyor.


Teknolojik ekipmanların dizaynından (SMEG+ ekranının sürücüye doğru açılı konumlandırılması) dış çizgilerine kadar sportif ve şık görünümüyle yeni Peugeot 308 zarafet sınırlarını zorluyor.



VERİMLİLİK


Yeni Peugeot 308’de, daha tasarım aşamasından itibaren, çevrenin korunmasına yönelik özelliklerle üst düzey sürüş özelliklerini bir araya getirmek hedeflenmiştir. Aracın ağırlığını azaltmak için büyük gayret sarf edilmiş ve bu sayede bir önceki versiyona göre 140kg kazanılmıştır.


Aracın silueti inceleştirilerek optimum düzeyde bir aerodinamik sağlanmış, yeni motor ve şanzıman kombinasyonları tüketimin 100 km’de 3,4 L’ye düşmesine, CO2 emisyonlarının da km’de 85g’ın altına düşürülmesine imkan vermiştir.


KALİTE


Yeni Peugeot 308’in kusursuz bir kalite seviyesine erişmesi için, tasarımının her aşamasında tüm parçalar büyük bir özen ve dikkatle imal edilmiş ve gövdeye eklenmiştir.


DIŞ TASARIM


SAF KALİTE







Yeni Peugeot 308 en ince ayrıntısına kadar çok dikkatli bir biçimde tasarlandı. Ön ve arka LED’ler tasarlanırken yan aynalardaki LED’lerin konumu ve birbiri ile uyum içinde olmasına önem verildi. Krom ön ızgara ve aracın yan çizgisi de aynı uyum içerisinde sportifliği temsil ediyor.


SÜRÜŞ DİNAMİKLERİ


EMP2 (Efficient Modular Platform - Verimli Modüler Platform) PSA Grubunun yeni şasi sistemidir. Hafif metaller kullanılarak yüksek mukavemette üretilen şasinin hem konforu hem de yol tutuşu yüksektir. Aynı motor ve şanzımanda selefine göre 140kg daha hafif olan 308'in ağırlık farkının yarısı (70kg) şasinin hafifliğinden kaynaklanmaktadır. Bu da yakıt tüketiminin %22 azalmasını sağlamıştır.


LED FARLAR


LED gündüz farlarının yanında konumlanan full LED farlar kromlu havalandırma ızgarasının heykelsi dizaynını vurguluyor ve yeni Peugeot 308’e aslan bakışını kazandırıyorlar.


Peugeot kimliğini yeniden çizen arka farlarda da, yan aynalara entegre edilmiş sinyaller de en son LED teknolojisinden yararlanıyor. Arka farların 3 çizgisi aslan pençesini simgeliyor. Ön farlarda 62, arka farlarda 48, toplam toplam 110 adet LED kullanılmıştır.


BAGAJ


Yeni Peugeot 308'in bagaj hacmi 470L [su hacmi] / 420dm3 [VDA standartlarında] ile sınıfının en büyüğüdür.


İÇ TASARIM


SAF DİZAYN





İyi düzenlenmiş geniş sürücü mahali, azaltılmış düğme sayısı ve üst düzey malzeme kalitesi, detaylara verilen önemi yansıtıyor. Sadelikten gelen zarafetin eşsiz bir inovasyonla birleşimi.


SAF KALİTE


Kokpit bölümündeki donanımlar mükemmel bir uyum içerisinde yerleştirilmiştir: Düğme kalabalığından uzak konsol, entegre dokunmatik ekran ve ses kontrolü üst düzey karakteri yansıtır. Kokpit ise tamamen yumuşak malzemeden imal edilmiştir.


PANORAMİK CAM TAVAN







Aracın panoramik cam tavanı, oturma kabini içinde ışığı arttırıp ferahlık sağlarken tüm yolculuklarda farklı bir deneyim sağlar. Bir önceki versiyona göre boyutlar kompaktlaşmasına rağmen, cam tavan alanı 1.26 m2'den 1.44 m2'ye çıkartılmıştır. Ayrıca, dışarıdan gelen ışığı %95 oranında filtre eden elektrikli bir perde sayesinde konfor daha artırılmıştır.


DENON Hi-Fi


Peugeot’nun Denon’la işbirliği ile 308’e özel 8 hoparlörlü müzik sistemi dizayn edilmiştir. Ayrıca, bir bas anfisi de mevcuttur. Üst gam Hi-Fi’den esinlenmiş olan büyük boyutlu ses ayarı düğmesi, orta konsolun saf dizaynını bir kere daha vurgulamaktadır.



KÜÇÜK ÇAPLI SPORTİF DİREKSİYON







Yeni Peugeot 308’in sportif küçük çaplı direksiyonu sizi yola davet ediyor. Direksiyonun küçültülen çapı, kavrama kolaylığı sağlıyor ve araca hakimiyeti arttırıyor. Bu sayede park manevraları kolaylaşıyor.


GÖSTERGE PANELİ


Peugeot imzasını taşıyan yüksekte konumlanmış gösterge paneli, gözlerinizi yoldan ayırmadan çok sayıda bilgiye ulaşmanıza imkan veriyor. Saat dünyasından esinlenmiş olan bu panelin göstergeleri, işlemeli ibreleri ile modern ve ince bir stile sahip. İnce bir detay olarak, ters tarafa doğru çalışan devir göstergesi daha önce eşi görülmemiş bir simetri sunuyor. Böylece bakış, aracın önüne doğru kayıyor.



DÖŞEMELER





Versiyon seviyesine göre yeni 308 7 ayrı iç döşeme tipi sunmaktadır. İşlenmiş alüminyum, parlak siyah, krom ve deri ile farklı oluşturulan ambiyanslar versiyona göre seçilebilmektedir.



TEKNOLOJİ


SMEG+ DOKUNMATİK KONTROL EKRANI


Yeni Peugeot 308’de sürücüye yönelik konumlandırılmış 9.7 inç boyutunda dokunmatik multimedya ekranı bulunmaktadır. Tüm kontrollerin bu dokunmatik ekran sayesinde tek noktada olması hem konsol dizaynını sadeleştirmekte hem de kullanım kolaylığı sağlamaktadır.


MÜZİK SİSTEMİ


Peugeot 308’in SMEG+ ekranı birçok cihaz ile uyumlu çalışabilmektedir. USB ve AUX girişleri, albüm kapağından müzik seçimi, playlist hazırlama, favori müziklerinizi hafızaya alma (6.9 GB jukebox) gibi birçok fonksiyona sahiptir. Bir USB bellek sayesinde fotoğraflar da ekranda izlenebilir.


ELEKTRİK DESTEKLİ DİREKSİYON SİSTEMİ


Elektro hidrolik değişken destekli direksiyon sisteminin yerini alan elektrik destekli direksiyon sistemi egzoz emisyonların düşürülmesini sağlarken şehiriçi manevraları kolaylaştırmaktadır.


AERODİNAMİ


Kompakt dış boyutlar, alçaltılmış ağırlık merkezi Peugeot 308’in aerodinamisinin iyileştirilmesinde önemli rol oynadılar. Hava sürtünme katsayısının 0,28Cx’e ulaşması karbondioksit enisyonlarının ve yakıt tüketiminin çok düşük olmasını sağlıyor.


GERİ GÖRÜŞ KAMERASI


Geri vitese takıldığında devreye giren kamera aracın arkasındaki görüntüyü SMEG+ ekranına yansıtır. Ekrandaki renkli çizgiler simgelerin uzaklığını gösterir.


SÜRÜCÜ DESTEK SİSTEMLERİ


Yeni Peugeot 308 maksimum güvenlik sağlamak amacıyla “Sürücü Destek Sistemleri”ne sahiptir. Bu fonksiyonlar aracın ön tarafına yerleştirilmiş bir radar tarafından gelen bilgilere göre çalışır.
Çarpışma uyarı sistemi : Aracın hızı izlenen aracın hızından çok farklı ise ve güvenli takip mesafesi aşılmışsa görsel ve işitsel uyarılar devreye girer ve sürücüyü çarpışma olasışığına karşı uyarır.
Acil durum otomatik fren sistemi : Çarpışma uyarı sistemi devreye girdiğinde sürücü hızı azaltmazsa araç otomatik olarak bulunulan hızı 20km/h kadar düşürür. Bu sistem şehiriçinde bir durma veye bir engelde frenleme (yaya vs.) sağlamamaktadır.
Dinamik Cruise Control : Sistem normal bir hız sınırlayıcı-sabitleyiciyi aracın önündeki radardan aldığı bilgilerle beslemektedir. Öndeki aracın hızına göre sistem hızı düşürmekte, öndeki araç çekildiğinde tekrar ilk ayarlanan hıza çıkartmaktadır.


ANAHTARSIZ GİRİŞ VE ÇALIŞTIRMA SİSTEMİ


Sistem aracın yanına gelindiğinde anahtar kullanmadan kapıların açılmasını ve kilitlenmesini sağlar. Aracı çalıştırmak içinse anahtar kullanmadan start/stop tuşuna basmak yeterlidir.


YAPISAL VERİM


Kompakt yapısından dolayı yeni Peugeot 308 çok daha hafif. Kompozit materyel ve lazer kaynak kullanılması ağırlığını 70 kg azaltıyor. Ekstra 70kg hafiflik ise PSA grubunun yepyeni şasi sistemi EMP2’den (Verimli Modüler Platform) kazanılıyor.


YÜRÜYEN AKSAM


Tüm yapı parçaları aracın ağırlığının azalmasına katkı sağlayacak şekilde tasarlandı. Yürüyen aksamı hafifletmek için alüminyum parçalar kullanıldı ve viraj demiri boşluklu olarak tasarlandı. Fren sistemi de ağırlık azaltılmasına katkı sağlayacak şekilde tasarlandı.


ELEKTRONİK PARK FRENİ & HILL ASSIST YOKUŞ YARDIM SİSTEMİ


Peugeot 308’de sunulan elektronik park freni otomatik olarak motor durduğunda devreye girer ve motor çalıştırıldığında devreden çıkar. Active seviyesinden itibaren sunulan Hill Assist (Yokuş yardım sistemi) yokuşlarda 2 saniye boyunca frenleri uygulayarak aracın kaymasını engeller (geri manevralarda bile) ve sürücünün kolaylıkla aracı ilerletmesini sağlar.


SAF VERİM


Yeni Peugeot 308’in kompakt yapısı, aerodinami ve hafif materyel kullanımı sayesinde azalan ağırlığı (-140kg önceki 308’e göre) birinci sınıf yakıt tüketimi ve egzoz emisyonlarının yanında mükemmel yol tutuşa ulaşılmasını sağlar.


KÖR NOKTA UYARI SİSTEMİ


Ön ve arka tampondaki 4 sensör sayesinde aynanın kör noktasında bir motorsiklet veya araç olduğunu yan aynalar üzerinde bulunan LED lambalar yanar ve sürücüyü şerit değiştirmemesi için uyarır.


GÜVENLİK


HAVA YASTIKLARI





Yeni Peugeot 308’de 6 adet hava yastığı bulunmaktadır:
Önden çarpma esnasında sürücü ve yolcunun kafa ve göğüs kısımlarını korumak üzere 2 adet ön hava yastığı.
Yandan çarpma esnasında sürücü ve yolcuyu korumak üzere 2 adet yan hava yastığı.
Ön ve arkadaki yolcuları korumak üzere 2 adet ön ve arka perde hava yastığı


GÖVDE SİSTEMİ


Yeni Peugeot 308'in gövde sisteminde sert ve ultra-sert metaller kullanılmıştır. Aracın hafiflemesine katkıda bulunan bu materyeller, aynı zamanda çarpışma anındaki enerjiyi absorbe edecek şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede EuroNCAP çarpışma testinden 5 yıldız almayı başarmıştır.


AKTİF ESP/ASR


Akıllı çekiş kontrol sistemi (kayma önleyici sistem), aracın kar, buz, yağmur gibi düşük tutunma olan yollarda rahatlıkla ilerlemesi için çalışır ve patinajı minimuma indirir.



BOYUTLAR





MOTOR SEÇENEKLERİ


Yeni Peugeot 308, 2 benzinli ve 2 dizel seçeneğiyle lansman yapmaktadır:
Benzinli: 1.2 VTi 82 hp, 1.6 THP 156 hp
Dizel: 1.6 HDi 92 hp, 1.6 e-HDi 115 hp



EMİSYONLAR


Yeni Peugeot 308, yüksek seviyede çevre performansı sergiliyor. Otomobilin CO2 emisyonu 85g/km seviyesinin altında.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2014, 04:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER