TSE Land Rover İçin Harekete Geçti

İşadamı Engin Yakut’un Land Rover’a açtığı ‘toplatma’ davasının ardından TSE de olayın peşine düştü. TSE yetkilileri, “Tüketicinin haklarının korunması TSE’nin asli görevlerinden. Konunun takipçisiyiz, gerekli işlemleri başlattık” dediler.

TSE Land Rover İçin Harekete Geçti

Dünya otomotiv devi Land Rover'a karşı giriştiği hukuk mücadelesinde, işadamı Engin Yakut'a bir destek de Türk Standartları Enstitüsü'nden (TSE) geldi. Yakut, 2013 Mart ayında, galeriden sıfır km aldığı ve henüz 450 km'de olan yeni kasa Range Rover Vogue model aracıyla 70-80 km hızla seyir halinde ilerken, motordan aniden gelen yanık kokuları ve kıvılcımlar akabinde aracın hızla yağ boşaltmaya başlamasıyla ciddi bir trafik kazasından kurtulmuş ve olayın ardından haklarını korumak amacıyla hukuki bir mücadeleye başlamıştı. Aradan 14 ay geçmesine rağmen şanzımanı pert olan aracını hâlâ teslim alamayan Engin Yakut, Land Rover LTD Company aleyhine İstanbul mahkemesinde seri toplama-geri çağırma davası açtı.



TSE'YE DE ŞİKAYET ETTİ


Aynı problemden mağdur olan 5 araç sahibi daha fabrikasyon hatası iddiasıyla şirketten şikayetçi oldu. Yakut, mücadelesinde bununla da kalmadı, aynı zamanda konuyla alakalı TSE'ye de ihbarda bulundu. Yapılan ihbar üzerine harekete geçen TSE yetkilileri, "Konunun takipçisiyiz. Tüketicinin haklarının korunması TSE'nin asli görevlerinden biri. Bu sebepten dolayı ihbarı dikkate alarak gerekli işlemleri başlattık" dediler.


İNGİLİZ MARKA ORALI BİLE OLMADI


Engin Yakut, aracı satın aldığı galeri dışında, Land Rover'a da başvurduğunu ancak sonuç alamadıklarını söylemişti. Ayrıca hayati kaza tehlikesi atlattığı için 14 TL'lik sembolik manevi tazminat davası açtığını belirten Yakut "Yıldız ve İTÜ mühendislerinin hazırladığı ve bilirkişilerden oluşan 13 bilim insanı tarafından imzalanan raporlar ile Borusan Otomotiv ekspertiz raporları, araçların seri üretimden kaynaklanan hatalar yüzünden kullanılamaz hale geldiğini belirtiyor" demişti.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2014, 04:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER