Yarış Otomobilleri Gelecekte Yeni Lastikler İçin Pite Gelmeyecekler

1888 yılında hava ile şişen lastik prensibini icat eden sir John Boyd Dunlop, kurduğu marka ile de uzun yıllar boyunca dünyanın en büyük lastik üreticisi olarak zirvede kalmıştı.

Yarış Otomobilleri Gelecekte Yeni Lastikler İçin Pite Gelmeyecekler

     Sektörün en eskisi olarak söylediklerine kulak vermek gereken Dunlop’un, gelecekle ilgili bir takım öngörüleri var.

Dunlop Future Race Car Challenge kapsamında Dunlop’un da dahil olduğu bir rapor, geleceğin yarış lastiklerinin pilotların stillerine ve yol koşullarına kendisini adapte edebilecek yetenekte olacağı söyleniyor.


     Polimer jel ve elektronik aygıtlar kullanmayı amaçlayan firma, bu sayede lastiklerin sürüş esnasında şekil değiştirebileceklerini düşünüyor.


     Bu durum da örneğin piste oluksuz lastiklerle çıktıktan sonra yağmur yağması halinde, lastiklerin şekil değiştirip bir anlamda yağmur lastiğine dönüşebilecekleri anlamına gelerek yeni teknolojini nimetlerini kullanmak demek oluyor.


     Çalışma bundan sonraki 125 yılı kapsarken, yine aynı çalışmaya göre geleceğin yarış arabaları, çoğunlukla elektrikten üretilmesi beklenen gücünü daha az pite gelerek daha verimli kullanmış olacak.


     Bu düşünce Dunlop’un projesinin sadece buzdağının üzerindeki görünen tarafı olurken, firma projenin resmi web sitesi aracılığıyla herkesin fikirlerini bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 02:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER