Güvenli yolculuklar için lastiklere dikkat!

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, sürücülerin lastik kontrolü sırasında dikkat etmesi gereken en önemli noktaları aktarıyor.

Güvenli yolculuklar için lastiklere dikkat!

125 yıllık deneyimiyle yol ile aracın tek temas noktası olan lastiklerin hayati değerini vurgulayan Michelin uzmanları, düzenli lastik kontrolünün güvenlik ve performansta fark yarattığı konusunda sürücüleri uyarıyor.

Lastik hava basıncını kontrol edin


Uzun yolculuklardan önce lastiklerin hava basıncının ölçülmesi tehlikeyi büyük ölçüde azaltır. Doğru seviyede basınca sahip olan lastikler; güvenlik, uzun ömür ve yakıt tasarrufu sağlar. Doğru lastik basıncı ise 3 kilometreden fazla mesafe kat edilmeden önce henüz lastik soğukken ölçülmelidir.




Servis Bakımında Ön Düzen ve Balans Ayarına Dikkat!


Araçların servis bakımları ve trafik muayeneleri lastik bakımlarını yaptırmak için güzel bir fırsat yaratır. Dingil genişliği ve balans ayarı bozuk olan lastikler araç için tehlikelidir. Dingil genişliğinin bozuk oluşu yol tutuşunu etkilerken; balans ayarı yerinde olmayan lastikler de dönerken titreşim yaratır. Genel olarak 9 bin ve 13 bin kilometre arasında yapılan lastik değişim işlemi, balans ayarının da kontrol edilmesi önemli bir güvenlik adımıdır.


Her lastik değişiminde subapları da değiştirin


Her lastik değişiminde lastik subaplarının değişimi de hava sızdırmazlığının sağlanmasında önemli bir rol oynar. Yolculuk sırasında lastiklerin üzerine yüksek basınç biner ve lastikler kademeli olarak aşınır. Bu sebeple lastik subaplarının periyodik olarak değiştirilmesi, lastikler değiştirildiğinde subapların da değiştirilip değiştirilmediğinden emin olunması gerekir.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 02:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER