Kabuk Değiştirdi

Stuttgartlı otomobil üretici Mercedes-Benz, V Serisi’nden sonra bir başka hafif ticari aracı Vito’nun da yeni neslini tanıttı.

Kabuk Değiştirdi

 Hafif ticari araçların ticari araçlar sınırlarını aştı. Artık aile ve hobi sahiplerinin de ilk tercihleri arasında hafif ticari araçlar yer alıyor. Düşünün; havalimanı transferleri, kalabalık ailenizle çıkılan hafta sonu seyahatleri veya yapılan büyük alışverişler… Hepsi için sıradan bir otomobilden fazlası gerekiyor.

İlk olarak 2003 yılında yollara çıkan ve VİP taşımacılıkta zirve modellerden bir tanesi olan Vito, artık en son nesliyle yollara çıkmaya hazırlanıyor. Mercedes-Benz'in İspanya/Vitoria'daki fabrikasında üretilen yeni Vito, modern konfor ve teknolojilerini bir arada sunuyor.

 

Vito panelvan seçeneği 1369 kg yük kapasitesine sahipken 3 farklı araç uzunluğu ve 3 farklı motor seçeneği bulunuyor. Vito Mixto, daha çok iş ve aile kullanımı için ideal 1400 mm - 1870 mm arasında değişen 3 farklı uzunlukta ve 3,1 m³ - 4,1 m³ arasında değişen yük hacmi ile satışa sunulacak. Vito Tourer ise yolcu taşımak konusunda standartları belirlemeyi hedefliyor. 3 farklı model seçeneği ile üretilecek modelde Vito Tourer BASE, Vito Tourer PRO ve lüks donanıma sahip Vito Tourer SELECT seçenekleri bulunuyor.

Vito'da güvenlik de pek yabana atılacak türden değil. Tüm tekerleklerde disk fren ve ADAPTİVE ESP sistemi gibi güvenlik detaylarının bulunduğu araçta, Yorgunluk Asistanı, aracın yandan rüzgar alması durumunda devreye giren "Rüzgar Savrulma Asistanı" ve lastik basıncı kontrol sistemi standart olarak sunulurken, Aktif Park Asistanı, Çarpışma Önleme Asistanı, aktif kör nokta asistanı, aktif şerit takip asistanı gibi güvenlik sistemleri ise yeni Vito'da opsiyon listesinde yer alıyor. Ayrıca LED Akıllı Işık Sistemi de Vito'da tercih edilebiliyor.

 

Vito'nun kaputunun altında ise 1.6 litre ve 2151 cc'lik iki dizel motor bulunurken, bu motorlardan 1.6 litrelik versiyon 109 CDI versiyonunda 88 HP üretirken, 111 CDi'da 114 HP güce sahip. Ayrıca bu motor seçeneğinde Vito yalnızca önden çekişli olarak sunuluyor. 2151 cc'lik dizel ünite 114 CDi seçeneğinde 136 HP, 116 CDi'da 163 HP ve 119 BlueTEC'de 190 HP güç üretiyor. Bu motor seçeneğiyle Vito, arkadan itişli olarak satışa sunuluyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER