Citroen DS Serisinin En Yenisi

Citroen'in efsanevi modeli DS'den esinlenilerek tasarlanan DS serisi DS4 ile daha da zenginleşiyor.

Citroen DS Serisinin En Yenisi
      Citroen’in efsanevi modeli DS’den esinlenilerek tasarlanan DS serisi DS4 ile daha da zenginleşiyor. Paris Otomobil Fuarı’nda ilk kez tüketiciler ile buluşacak olan DS4; markanın “Créative Technologie” sloganının yeni simgesi olmaya hazırlanıyor. CITROEN DS4; farklı stili, radikal tasarımı ve zarafeti ile tutkuları harekete geçiren bir otomobil olmanın yanı sıra gelişmiş dış görünümü ve sınırsız dinamizmiyle üstün yeteneklere sahip. DS4; 2011’in ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.
CITROEN’in DS3 ile ortaya çıkardığı yeni DS serisinin ikinci üyesi DS4; Paris Otomobil Fuarı’nda vitrine çıkmaya hazırlanıyor. CITROËN’in Creative Technologie yaklaşımının son ürünü olan araç, kalite ve teknoloji alanındaki üstün nitelikleri ile fark yaratıyor.Farklı ve radikal çizgileri, hayranlık uyandıran tasarımı ve yüksek donanımıyla CITROËN DS4, 2011’in ikinci yarısında Türkiye’de olacak.



CITROEN DS4; farklı otomobil segmentlerinin kodlarının bir araya getirilip, yeniden düzenlenmesiyle ortaya çıkan özel bir otomobil. DS4’ün alışılmışın dışına çıkan yeni görünümü; dinamizm ve zarafet ile kompakt dizayn ve çok yönlülüğü birleştiriyor. Titizlikle hesaplanmış boyu, ölçülü yüksekliği ve gergin hatları ile CITROEN DS4, eşi görülmemiş bir sürüş hissi yaratıyor.



Otomotivde Yeni Bir Bakış Çizgisi
Çevik ve ayrıcalıklı CITROEN DS4, sürücüsüne eşsiz bir sürüş deneyimi ve direksiyon hakimiyeti sunuyor.
Bu alışılmışın dışındaki sürüş deneyimi; sürücünün boyuna göre oluşturulmuş sürücü mahalli ve geniş açılı ön cam ile birleşince sürücünün çevresiyle iletişim halinde olmasını kolaylaştırıyor. Yaşattığı sürüş deneyimi ve tasarımı ile güçlenen CITROEN DS4; benzersiz bir yol hâkimiyeti vaat ederek uzaklara gitmeye, hareket etmeye davet ediyor.

Yaratıcılık, Dinamizm,  Ayrıcalık ve Çok Yönlülüğün Mükemmel Birleşimi
4,27 m boyu, 1,81 m genişliği ve 1,53 m yüksekliği ile kompakt bir araç olan CITROEN DS4; şehir içinde kolay kullanım olanağı sağlıyor. Dinamik görünümü, çok amaçlı günlük kullanım olanakları ile verdiği sözü yerine getiren DS4’ün, özellikle stili ile mükemmel bütünleşen ve gizli bir kapı koluyla erişilebilen 3 kişilik geniş arka koltuğu, geniş hacimli bagajı ve sayısız saklama bölmeleri işlevsellik sağlıyor. İç tasarımda kullanılan birinci kalite deri koltuklar, dış tasarımda kullanılan kromajlı malzemeler araca hem dinamizim katıyor hem de lüks ve farklılığı vurguluyor.

Şimdiye Kadar ki En Eşsiz Görünüm

Gerçek bir stil çalışması ile CITROEN DS4, yeni bir otomotiv konsepti yaratmak için olabilecek en çekici, en arzu edilen verilerden esinleniyor; cesurca birbirine zıt kodları birleştiriyor. Projeden sorumlu tasarımcı Marc Pinson bu konuda; “Kodları yeniden yorumlamak yeni bakış açılarının önünü açar ve otomobilin hareketliliği için pratik ve şaşırtıcı sonuçlar getirir.” diyor.

CITROEN DS4; daha ilk bakışta, markanın diğer modelleri arasında farkını ortaya koyarak kendine belirgin bir yer ediniyor. Marka ambleminin ızgara içine yerleştirilişi, DS logosunun kaput üzerindeki yeri, gece olduğu kadar gündüz de görülebilen lamba yuvaları araca ayrıcalık katıyor. Renkli yan camları çevreleyen krom kaplamalı kemerle süslenmiş profili, geniş tekerleklerini (19 inçe kadar) vurgulayan güçlü tekerlek davlumbazları ile şekilleniyor ve daha fazla dinamizm katmak için biçimlendirilmiş bagaj kapısı ile birleşen gergin tavan ile arkaya doğtu uzanıyor.

Aracın arkadan görünümü, ayrıcalıklı görünüşünü mükemmel şekilde tamamlıyor. Kompakt ama aynı zamanda kaslı görünümü, markanın DS serisi için vaad ettiği prestiji yansıtıyor. Tamponun alt kısmında yer alan kromajlı dekor parçaları ve yatay lamba yuvalarının ön plana çıkarttığı arka lambalar gündüz ve gece yanarken boomerang etkisi
yapıyor.


Sultanbet 0, 0);">Harika İç Mekan Tasarımı
DS4 dış tasarımında olduğu gibi iç tasarımında da zarafetin, gücün ve dinamizmin bir arada olduğu benzersiz bir araç içi ortam sunuyor. Krom çerçeveli göstergeleri, dokunmatik gösterge tablosu, 45° görüş açısı sunan geniş ön camı ve bedeni saran koltukları etkileyici bir sürüş konforu sağlıyor. DS4’ün geniş açılı ön camı araç içinde kontrastlı aydınlatma ortamı sağlamak için koyu renkli bir tavan ile birleşerek arkaya doğru uzanıyor.
DS4 kullanıcıları kendi zevklerine göre aksesuarları ve dış alanları kişiselleştirebiliyor. Aracının koltuklarını kişiselleştirmek için beş deri kombinasyonu arasından seçim yapabiliyor, ayrıca “iki tonlu” seçeneklerden de yararlanabiliyor.


Havalandırmaların, far sinyal kolunun, vites kolunun ve orta konsol üzerindeki bazı kumanda butonlarının çevrelerinde krom parçalar kullanılması aracın lüks görünümünü daha da artırıyor. Alüminyum pedal grubu, kapı kıvrımlarındaki deri kabartmalar, ortam aydınlatmaları gibi araç içi ayrıntılara gösterilen özen CITROEN DS4’ün ayrıcalıklı ve dinamik bir dünyanın üyesi olduğunu kanıtlıyor.

Dinamik Bir Yapıya Sahip

CITROEN DS4; yeni bir dinamizm anlayışı getiriyor. Bu anlayış kendini ilk olarak aracın yüksek, kaslı ve atak duruşu ile ortaya koyuyor. Sürüş hissi, aracın stili ile ifade edilen vaadler ile tamamen uyum sağlıyor.
Otomobilde yeni bir dinamizm anlayışı

CITROEN DS4’ün yol performansı, yeni dinamizm anlayışının ortaya koyduğu ataklık ve denge hissinin net bir yansıması.

CITROEN DS4 Proje Şefi Jérémie Maestracci aracı anlatırken; “Biz bu aracı tasarlarken, eşsiz bir sürüş deneyimi için sürücülerin tekerlekleri parmaklarının ucunda hissetmelerini istedik.” diyor.

CITROEN DS4, sürüş sırasında yola yapışmış olma ve her şart altında güvende olma hissi veriyor. McPherson ön takımı, esneyebilen arka takımı ve elektronik pompalı hidrolik direksiyonu ile araç denenmiş ve test edilmiş çözümler sunuyor.

CITROEN DS4’te motor tiplerine göre, büyük boyutta (340 mm çapında) hava soğutmalı fren diskleri ve standart olarak takviyeli fren kontrol sistemi (Elektronik Fren Güç Dağılımı ve Acil Fren Destek Sistemi) bulunuyor. Ayrıca ABS ve ESP, en hassas sürüş durumlarında bile araca en üst derecede kontrol güvencesi sağlıyor.


Farklı çizgideki bu yeni model, standart olarak partikül filtresi bulunan Euro V Dizel HDi 110 (e-HDi versiyonu) ve HDi 160 olmak üzere 2 motor seçeneği ile satışa sunulacak. Ayrıca benzinli üç Euro V motor seçeneği VTi 120, THP 155 ve son olarak yeni THP 200 HP, BMW işbirliği ile geliştiriliyor. Sonuncu versiyon 1,6 litre motordan hareketle üretiliyor ve gücü (147 kW) ve maksimum torku ( 1 700 dv/dk da 275 Nm) sayesinde çok yüksek performans ve sürüş rahatlığı sağlıyor ve CO2 egzoz emisyonu ise 149 gr. ile sınırlı kalıyor! Tüm motor seçenekleri manuel veya elektronik kontrollü manuel 6 vitesli şanzıman (MCP) ile kullanılabiliyor.

Prestijli bir otomobil

CITROEN DS4; ölçülü oranları, kalitesi ve dinamik yol performansının yanı sıra çevreye duyarlılığı ile de saygı uyandırıyor.

CITROEN DS4’te, HDi 110 HP motor tipinin piyasaya çıkmasıyla birlikte kullanılan e-HDi micro-hybride teknolojisi bulunuyor. Bu sistemin orijinalliği; pazarın en performanslı motorlarından birisi olan HDi motor; aracın her hangi bir durumda durması halinde motoru anlık olarak durduran Stop&Start sistemi (kırmızı ışık, yolun tıkalı olması...), ikinci nesil yön değiştirebilen alternatör ve motorun hemen (0,4 sn) tekrar çalışmasını sağlayan e?booster sistemi; araç yavaşladığında enerji toplamayı sağlayan alternatör elektronik kontrol sistemi ve vites değişimini daha verimli hale getiren elektronik kontrollü vites kutusu gibi birden çok teknolojiyi bir arada kullanmasından kaynaklanıyor.

Klima, radyo gibi başlıca konfor elemanları, direksiyon fonksiyonları ve ESP motor anlık durduğunda çalışmaya devam ediyor. Bu yenilik HDi motorların şehir içinde yakıt tüketimini ve CO2 egzoz emisyonlarını % 15 azaltıyor.

CITROEN DS4, kullandığı “yeşil malzemelerle” ekolojik zararı azaltmayı hedefliyor. Araçta kullanılan 200 kg kadar plastik malzemenin yaklaşık % 15’ini “yeşil malzemeler” oluşturuyor.


Konforlu Araç İçi Donanım
Dinamik modellerde genellikle eleştirilen arka koltuklara erişimi kolaylaştırmak için, CITROËN DS4’te stili ile tamamen bütünleşmiş arka kapılar bulunuyor. Bu kapılar sadece kapı çerçevesi içinde bulunan kapı kolu aktif duruma getirildiğinde açılıyor. Aracın ön kapıları ise daha küçük, daha hafif ve öne oturmak için daha kullanışlı şekilde tasarlanmış.

Etkileyici Geniş Bagaj Hacmi

370 litre bagaj hacmi ile DS4 geleneksel hatchback araçlar ile yarışıyor. Araç içi yaşamı kolaylaştırmak için sayısız saklama bölmeleri sunan araçta; aydınlatılmış büyük bir torpido gözü, kapı içinde 1,5 lt. şişeyi alabilen kapı içi bölme, ön yolcu koltuğu altında çekmece bulunuyor. Ayrıca elektronik kumandalı mekanik vites kutuları ile birlikte sunulan yükseğe yerleştirilmiş orta konsolun zeki mimarisi ile etkileyici saklama alanları yaratılıyor. Soğutulmuş ve ışıklandırılmış birinci bölüm 50 cl kapasiteli dört şişe alabiliyor ve bir MP3 bağlantı soketi, bir USB priz ve bir12V priz bulunan korunaklı soket bölmesini barındırıyor. Kol dayanağı altında bulunan büyük saklama bölmesinde ise 230 V priz bulunuyor.



Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 03:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER