Ford Edge Avrupa'ya Geliyor

Ford’un ilk olarak 2007 yılında Kuzey Amerika pazarında satışa sunduğu Edge, gelecek yıl Avrupa’da satışa sunulacakken Türkiye'de satılma olasılığı da yüksek.

Ford Edge Avrupa'ya Geliyor

 Amerikalı marka Ford, akıllı ve yüksek teknolojik sistemleriyle dikkat çeken Yeni Edge'i tanıttı. İlk kez Avrupa pazarında satışa sunulacak Edge, 2015 yılında Kuga ve Yeni EcoSport'la birlikte markanın Avrupa SUV pazarındaki bayrağını bir adım daha ileri taşımayı hedefleyecek.



İlk tanıtıldığında geleneksel bir SUV formunda olan Edge, aradan geçen 7 yılda daha sportif ve teknolojik bir görünüme büründü. Kuga ve EcoSport modellerinin ağabeyi olarak nitelendirebileceğimiz model, Ford'un Avrupa pazarında ilk kez boy göstereceği büyük SUV'lar arasında kendine yer arayacak. Lüks, işlevsellik, konfor ve teknolojik detayların ön plana çıktığı bu segmentte Edge, pek de geride kalmayacak gibi gözüküyor. Bu büyük SUV'da sürüşü keyiflendiren Adaptif Direksiyon, Avrupa Aktif Gürültü Önleyici sistemi ve 180 derecelik görüş açısı sağlayan Görüş Kamerası gibi üst düzey teknolojiler sunuluyor.





Son haliyle daha karizmatik bir görünüme bürünen Edge'nin dış tasarımında krom ızgara, LED farlar ve üç boyutlu bıçak şeklindeki LED stoplar dikkat çekiyor. Ayrıca bu rekabetçi SUV'da 20 inç hafif alaşım jantlara da yer verilmiş.
İç mekanda ise kendinden beklendiği gibi kaliteli malzemelere yer verilen Edge'de görsel ve yine kalite zevki kabindeki tasarımın odak noktası olurken, kapılardan orta konsola kadar her şey uyum içerisinde tasarlanmış. Ayrıca iç mekanda, görüş açılarını azaltan unsurlar da en aza indirgenmiş.







Avrupalı müşterilerin beklentilerini karşılamak amacıyla geliştirilmiş gövde ve süspansiyon sistemi ise yol kusurlarını ve seslerini yine en aza indirgeyerek, aracın iddiasını ortaya koyuyor.



Yeni Ford Edge Avrupa'ya 2 farklı güç üreten 2.0 litrelik Duratorq TDCi dizel motorla gelecek. 180 HP'lik versiyon 400 Nm tork değerine sahip ve yalnızca 6 ileri manuel şanzımanla sunulacak. 210 HP'lik versiyon ise 450 Nm'lik bir değere sahipken, 6 kademeli Powershift şanzımanla gelecek. Ayrıca bu versiyonda direksiyondan kulakçıklı vites seçeneği de bulunuyor. Edge'in Türkiye'ye gelip gelmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 04:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER