Kendi Kendine Park Edecek Çağırdığında Gelicek

Volvo, halka açık yollarda kendi kendine giden otomobillerle sürüş projesini İsveç'te başlattı.

Kendi Kendine Park Edecek Çağırdığında Gelicek
Proje 2020 yılında ‘Sıfır kaza, sıfır ölüm' vizyonu çerçevesinde şekilleniyor. Volvo Car Group'un bu projesine ‘Drive Me' adı veriliyor. Proje 2017 yılına kadar günlük sürüş koşullarında, halka açık yollarda test edilen 100 otonom Volvo'yu içeriyor. 
GPS, Navigasyon, kamera, radar ve sensörlerin kullanıldığı araçlarla gerçekleştirilen bu teknoloji, hali hazırda İsveç'in Göteborg kentini turluyor ve direksiyon üzerinde bulunan butona basılmasıyla gerçekleştirilen otopilot teknolojisi kullanılıyor.
İlk model XC 90 olarak belirlendi
‘Drive Me' projesini eşsiz kılan en önemli unsur ise kanun yapıcılar, ulaşım otoriteleri, büyük bir şehir, bir araç üreticisi ve gerçek müşterilerin Betgram buna dahil olması. Müşteriler, Göteborg ve çevresinde seçilen klasik otoyol koşullarına ve sık trafik kuyruklarına sahip tipik anayolların yaklaşık 50 kilometresinde bu sürüşü gerçekleştiriyor. Pilot projedeki araçlar, Almanya'daki Federal Otoyol Araştırma Enstitüsü (BASt) tarafından resmi olarak ‘Yüksek Otonom Sürüş Otomobilleri' (HighlyAutonomous Cars) olarak tanımlanıyor. Pratikte bu, sorumluluğun, araca teslim edilmesi anlamına geliyor. Sürücüden ara sıra gidişatı kontrol etmesi bekleniyor. Bu 100 Volvo, şirketin gelecek Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA) üzerine geliştirilen yeni modeller olacak. İlk SPA modeli bu yıl lanse edilecek yeni Volvo XC90 olacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 02:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER