Ferrari, F1 Pilotu Fernando Alonso'nun 'kulağını çekti'

Ferrari'nin Başkanı, Fernando Alonso'yu, Macaristan Grand Prix'si sonrasındaki ifadeleri nedeniyle uyardı.

Ferrari, F1 Pilotu Fernando Alonso'nun 'kulağını çekti'

 Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Formula 1 takımının İspanyol pilotu Fernando Alonso'yu, Macaristan Grand Prix'si sonrasındaki ifadeleri nedeniyle uyardı.

Ferrari F1 Takımı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Alonso'nun, 29 Temmuz'daki 32'nci yaş gününden önce kullandığı "Ferrari'nin performansından memnun olmadığı" yönündeki ifadesinin, Montezemolo ve takım çalışanı tarafından iyi karşılanmadığı belirtildi.


2005 ve 2006 Formula 1 şampiyonu Alonso, beşinci bitirdiği Macaristan Grand Prix'sinin ardından kendisine yöneltilen "Doğum gününde ne hediye istersin?" sorusuna, "Başka birinin aracını" yanıtını vermişti.


Açıklamaya göre İspanyol sürücüyü arayan Montezemolo, doğum gününü kutladığı Alonso'nun uyararak şunları kaydetti:


"Ferrari için yarışan tüm büyük şampiyonlardan bugüne kadar hep takımın çıkarlarını, kendi çıkarlarının önüne konması istenmiştir. Şimdi sakin kalma, polemiklerden kaçınma, takıma yapılan katkıda tevazu ve kararlılık gösterme, pist içinde ve dışında takım ve çalışanlarıyla dayanışma içinde olma zamanıdır."


Alonso'nun menajeri Luis Garcia Abad'ın, gelecek sezon Mark Webber'den boşalacak koltuk için Red Bull-Renault Takım Direktörü Christian Horner ile görüştüğü öne sürülmüştü.


Sürücüler klasmanı lideri Sebastian Vettel'in, 39 puan gerisinde 133 puanla üçüncü sırada yer alan Alonso, Macaristan yarışı sonrası yaptığı açıklamada, Ferrari'de çok mutlu olduğunu vurgulamış, menajerinin, Red Bull ile görüştüğünden haberi olmadığını dile getirmişti.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER