Dünyanın en çevreci otomobili BMW i3

Kademeli olarak farklı ülkelerde satışına başlanan ve tüm ülkelerde yoğun ilgi görmeye devam eden elektrikli BMW i3, Kuzey Amerika’da 2 ödüle birden layık görüldü.

Dünyanın en çevreci otomobili BMW i3

  Her yıl New York Otomobil Fuarı ile birlikte açıklanan ödüller kapsamında hem “2014 Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı” hem de “2014 Dünyanın En Yeşil Otomobili” ünvanlarını kazanan BMW i3, haklı başarısını yeni ödüllerle taçlandırmış oldu.

Emisyonsuz mobilite için tasarlanan dünyanın ilk premium otomobili olarak tanımlanan BMW i3, kazandığı ödüllerle başarılarına yenilerini katmaya devam ediyor. Her yıl New York Otomobil Fuarı ile birlikte açıklanan ödüller kapsamında hem “2014 Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı” hem de “2014 Dünyanın En Yeşil Otomobili” kazanarak adeta duble yapan BMW i3, haklı başarısını yeni ödüllerle taçlandırmış oldu.
 “2014 Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı” ödülü için 28 aday, “2014 Dünyanın En Yeşil Otomobili” ödülü içinse 14 farklı otomobil arasından başarıyla sıyrılan BMW i3,  69 kişilik jüriden büyük övgü alarak zirveye yerleşti. Jüri  üyeleri BMW i3 ile ilgili olarak ““BMW i3 baştan sona verimlilik göz önünde bulundurularak, tamamen yeni bir konseptte tasarlanan birkaç otomobilden biri. Radikal görünümü, yapısı ve güç aktarım sistemi ile dünyanın mega kentleri düşünülerek üretilmiş. BMW i3 birçok yönden sınırları aşıyor. BMW i3 tasarımıyla hem genişliği hem de verimliliği hissettiriyor ve yine ilk bakışta gerçek bir BMW olduğu anlaşılıyor. İç tasarımı, modern bir oturma odası gibi şaşırtıcı ve çekici. Bu özelliği iç tasarımda radikal bir ilerlemeyi ifade ediyor. Bunun ötesinde BMW tasarımcıları yeni alt markayı kendine ait bir karaktere kavuşturmayı başarmış”  açıklamasında bulundu.
 
BMW AG, BMW Satış ve Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ian Robertson ise konuyla ilgili olarak: “Geliştirme aşamasından itibaren BMW i3, 21. yüzyılın gereksinimlerine uygun olarak tasarlanmış tamamen sürdürülebilir bir otomobil oldu. Tasarımcılarımız sürdürülebilir malzeme kullanımı ve tasarımıyla, geleceğin ifadesi olan bir otomobil yarattılar." dedi. 


Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 00:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER