Güneş Enerjili Aston Martin Geliyor

İngiliz devi Endurance’da güneş enerjili Vantage ile başarı arayacak.

Güneş Enerjili Aston Martin Geliyor

Söylemek gerekirse Aston Martin, en iyi GT otomobillerin yapan markaların başında geliyor. Ama iş yarış pistlerine geldiğinde İngiliz marka, rakiplerine göre biraz geride diyebiliriz. Aston Martin Racing, daha önce Vantage ve DB9'un yarış versiyonlarını ve LMP1 prototipini tanıtsa da bunlar yalnızca V8 ve V12 motorlara sahipti.







Buna rağmen; dizel ve hibrit prototipleriyle başarılı olan İngiliz devi, güneş enerjili otomobilini gün yüzüne çıkarttı. Hanergy Global Solar Güç & Uygulamaları şirketiyle birlikte geliştirilen Vantage GTE, Dünya Endurance Şampiyonası'nda boy gösterecek. 2012 yılında V8 motoruyla tanıtılan bu otomobil, artık güneş panelleriyle rakiplerinin karşısına çıkacak.



Karbon fiberden üretilen otomobil, genişletilmiş gövdesiyle dikkat çekiyor. Araçta ayrıca hafif alaşım jantlara da yer verilmiş. Difüzör ve büyük spoyler aracın yarışçı ruhuna vurgu yaparken, şişkin çamurluklar ise sportif karakterini ortaya koyuyor.





Aston Martin yetkilileri ise, yakında bu teknolojinin V12 Vantage GT3 ve V8 Vantage GT4'de de kullanılacağını belirtiyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2014, 05:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER