Japon Otomobilleri Daha da Tasarruflu Yakit Kullanacaklar

Japon otomobil üreticileri, yakıt verimliliğini artırmak için işbirliğine gidiyorlar. Hedef 2020’ye kadar %30 daha az yakıt

Japon Otomobilleri Daha da Tasarruflu Yakit Kullanacaklar
 Japonların verimlilik üzerine yaptıkları çalışmalar sonuç veriyor. Japon otomobil üreticileri, şimdi bu yaklaşımı daha da verimli benzinli/dizel motorlar üretmekte kullanmak üzere işbirliğine gidiyorlar.

Toyota, Nissan, Honda, Suzuki, Mazda, Daihatsu, Subaru ve Mitsubishi bir araya gelerek içten yanmalı motorlara sahip otomobillerin 2020 yılına kadar %30 daha az yakıt tüketmeleri için araştırmaların yapılacağı bir birlik (AICE)  kurdular. Japon üreticiler alternatif enerjili otomobil teknolojilerine devasa yatırımlar yaparken, özellikle gelişmekte olan ülkelerde benzinli/dizel modellerin uzunca bir süre Tempobet kalmaya devam edeceğini düşünüyor olmalılar.




Japon hükümeti tarafından da desteklenen girişimin liderliğini Honda’nın ar-ge ekibinin direktörü üstlenmiş. Üye üreticiler daha az yakıt tüketen daha verimli motorları geliştirirken, geliştirme masraflarını da paylaşıyor olacaklar.

Birliğin amacı, on yıl içerisinde dünya lideri olacak yakıt performansına sahip motor teknolojileri geliştirmek.  Bu ortaklığın üretim modellerine de yansıyacağı düşünülmekle beraber, bir zaman planı henüz açıklanmadı.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2014, 05:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER