Hem Güçlü Hem Tasarruflu

Renault’nun küçük crossover’ı Captur, boyundan büyük iç hacmi ve iddialı motor seçenekleriyle dikkat çekiyor. Sadece otomatik şanzımanla sunulan 1.2 litrelik benzinli motor, güç ve tasarrufu bir arada sunuyor

Hem Güçlü Hem Tasarruflu
 Son yılların modası haline gelen crossover’lar, hızla SUV’ları tahtından etmeye başladı. Tüketicilerin arazi araçlarını ‘güvende hissetmek’ için tercih ettiğini fark eten üreticiler, standart modelleri yerden yükselterek daha cazip hale getirmeye başladı.




Koltuk Kılıfları Çıkarılıp Yıkanabilir Özellikte

Zamanla kendi içinde de sınıflara ayrılan crossover’lar, dışarıdan küçülmeye başlasa da geniş iç hacim özelliğini kaybetmiyor. Bu sınıfın en iddialı oyuncularından olan Renault Captur, sportif tasarımı ve B sınıfının en başarılı üyelerinden Clio’yla olan akrabalığıyla öne çıkıyor.

 Bu hafta konuğumuz olan Captur, çekici bir görünüme sahip. Kaslı ve yerden yüksek tasarım, aracın daha büyükmüş gibi algılanmasını sağlıyor. Markanın yeni tasarım anlayışıyla şekillenen ön bölümde büyük logo, geniş tampon ve hava girişleriyle arkaya doğru uzanan farlar araca sert bir ifade kazandırmış. Arka bölümde ise büyük far grubu, oval arka cam ve bagaj üstü spoyler sportif bir etki bırakıyor. İç tasarım ise fazlasıyla yeni nesil Clio’yu andırıyor. 7 inçlik dokunmatik ekran ve bolca kullanılan piyano boyası görünümü iyileştiriyor. Ergonomik olarak da başarılı olan kokpitte yüksek bir oturma pozisyonu elde edilmiş. Fermuarlı koltuk kılıfları, farklı renklerde tercih edilebiliyor ve yıkanabiliyor. Aracın iç mekanı oldukça ferah. Sunulan 377 litrelik bagaj hacmi de son derece yeterli.

Gencobahis />


Ortalama Yakıt Tüketimi 5.4 litre

Küçük hacimli motor, performansı kadar tüketimiyle de beklentileri karşılıyor. Fabrika verilerine göre ortalama tüketim 5.4 litre. 45 litrelik depoyla menzil 830 kilometrenin üzerinde. Bizim denemelerimizde ulaştığımız ortalama değerse 7 litre. Bu rakam sakin ve sabit hızlı sürüşlerde rahatlıkla 6 litrenin altına indirilebiliyor.



56 bin 750 TL'den Başlayan
 Fiyatlarla

Renault’nun Captur için belirlediği başlangıç fiyatı 56 bin 750 lira (0.9 litre Touch). Bize konuk olan Icon donanımlı 1.2 TCe ise, EDC şanzımanı ve Icon isimli üst donanımla birlikte 67 bin 600 liralık etikete sahip. Rakiplerle benzer olan bu fiyata son derce zengin ekipman listesi de dahil. Araçta 17 inçlik alaşım jantlardan LED gündüz farlarına, Renault R-Nav navigasyon sisteminden kızaklı arka koltuklara kadar uzun bir liste standart olarak sunuluyor.



Kendisi Küçük Yaptığı İş Büyük

Türkiye’de ikisi benzinli toplam 3 motor seçeneğiyle satılan Captur, bize 1.2 litrelik TCe versiyonuyla konuk oldu. 1.2 litrelik benzinli ünite, turbo desteğiyle keyifli bir kullanıma sahip. 120 beygir güç ve 190 nm tork üreten motor, 2 bin devir itibariyle etkili bir çekiş gücünü sürücünün hizmetine sunuyor. 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman EDC ile kombine edilen motor, aracı 0’dan 100 km/s sürate 10.9 saniyede ulaştırıyor. 1255 kilogram ağırlığındaki aracın ulaşabildiği son hız da saatte 192 kilometre olarak belirlenmiş.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2014, 04:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER