İşte Yenilenen Peugeot 508

Fransız markanın orta sınıf temsilcisi 508 makyajlandı.

İşte Yenilenen Peugeot 508
     Peugeot'nun beğenilen modellerinden 508 makyajlanarak beğenenlerin ilgi odağına oturdu. Markanın yeni nesil otomobilleri 208, 308, 2008, 3008 ve 5008 modellerinden sonra 508 de Peugeot'nun yeni yüzüyle sunuldu. İlk olarak 2010 yılında Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılan ve 2011 yılında da Türkiye'de satışına başlanan 508 aradan geçen 4 yılın ardından, yeni bir yüze ihtiyaç duyuyordu. Londra'da yapılan dünya lansmanı ile tanıtılan makyajlı 508'de özellikle dış tasarımdaki değişiklikler göze çarparken, otomobilin ilk bakışta daha karakteristik bir yapıya büründüğünü söylemek de yarar var.





     Aracın dış tasarımda ilk olarak fark edilen yeni ızgara tasarımı oluyor. Çarpıcı bir görünüme sahip bu ızgaranın ortasında konumlandırılan markanın aslan logosu dikkat çekiyor. Farlar, stop lambaları ve gündüz farları tamamen LED teknolojili… Ön tasarımdaki bu stilist tasarım markanın yeni nesil otomobillerinde de kullanılacak. Makyajlı 508'de ayrıca, kaput yeniden tasarlandı. Yine ön ve arka tamponlar arasındaki tasarım dengesi kurulması adına birkaç değişikliğe gidildi. Arka tampon yeniden tasarlanarak daha sportif ve karakteristik bir görünüm sağlandı.





     İç mekanda ise otomobilin daha çok işlevselliğini arttırmak amacıyla gösterge paneli yenilerek sunulmuş. Ayrıca 7 inç dokunmatik multimedya ekranına yer verildi. Bu sayede aracın orta konsolunda bulunan tuş karmaşası en aza indirgenmiş oldu. Araç içerisinde ise kaliteli malzemelerin kullanıldığı açıklanıyor. Kumaş döşemeler ise yine seçenekler arasında yer alacak. Makyajlı 508'de ayrıca, anahtarsız giriş ve çalıştırma, otomatik elektrikli park freni, adaptif farlar, dört bölgeli otomatik klima, geri görüş kamerası, kör nokta uyarıcısı ve JBL ses sistemi de opsiyon listesinde bulunuyor.



     Makyajlı 508'in kaputunun altında da bir dizi yenilik bulunuyor. Euro 6 normlarında 1.6 litrelik THP benzinli motor en önemli motor yeniliklerinden. 165 HP üreten bu motor, 6 ileri manuel şanzımanın yanı sıra, yeni EAT6 6 kademeli otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. Bu motor şuan kullanılan 1.6 litrelik 156 HP'lik THP motorun yerini alacak. Dizel cephesinde ise 2.0 litrelik BlueHDi 150 HP'lik motorun yanı sıra, 2.0 litrelik BlueHDi 180 HP'lik bir motor daha yer alıyor. 150 HP'lik versiyon yalnızca 6 ileri manuel şanzımanla sunulurken, 180 HP'lik dizel ünite ise EAT6 6 kademeli otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. Makyajlı 508, Türkiye'de eylül ayında satışa sunulacak.


Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 03:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER