Lamborghini'nin Teknolojik Boğası

Saatte 325 kilometre sürate çıkabilen araçta 4 tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor. Şanzıman ise, markanın yeni 7 ileri çift kavramalı otomatik vitesi LDF.

Lamborghini'nin Teknolojik Boğası

 İtalyan süper spor otomobil üreticisi Lamborghini, yeni bebek modeli Huracan ile teknolojik bir atılıma imza attı. Markanın NVIDIA ile yaptığı işbirliği çerçevesinde yeni araç, kas gücü ile bilgisayar teknolojisini bir araya getirdi. Gallardo modelinin yerini alan Huracan’ın gösterge grubu bilinenden oldukça farklı.

12.3 inçlik dev ekran

NVIDIA’¬nın Tegra 3 işlemcisi, 12.3 inçlik yüksek çözünürlüklü ince filmli bir transistör ekranına güç ve¬riyor. Bu unsur ilk kez bu arabada bir gösterge grubu ekranında kullanılıyor. Ve sürücülerin gözlerini yoldan ayırmamalarına yardımcı oluyor. 3 farklı seçeneği bulunan ekran, istenildiğinde merkezi takometre ile bir hız göstergesini, istenildiğinde bilgi işlevleri ve 3D bir haritayı, istenildiğinde de hepsini bir arada gösterebiliyor. Aracın dijital takometre ibresi, Tegra’nın saniyede 60 karelik hızını yakalayabilir.

610 beygirlik V10

Yeni Lamborghini’de görev yapan V10 ünite, en son Gallardo modelinde kullanılan 5.2 litrelik benzinli motorun elden geçirilmiş hali. 610 beygir güç ve 560 nm tork üreten motor, aracı 0’dan 100 km/s sürate 3.2, 0’dan 200 km/s hızaysa 9.9 saniyede ulaştırıyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2018, 04:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER