Peugeot Pekin Fuarı'nda Yeni Konsept Modelini Sergileyecek

Peugeot 20 - 29 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Pekin Otomobil Fuarı'nda yeni bir konsept modelin dünya prömiyerini yapacak.

Peugeot Pekin Fuarı'nda Yeni Konsept Modelini Sergileyecek

Peugeot'un konsept aracı Onyx'in izinde geliştirilen bu yeni model, markanın gelecekteki tasarım dilini yansıtıyor.

Dört yolcu ve bagajları için yeterli alan sunan 4,73m uzunluğunda ve 1,31m yüksekliğindeki bu konsept model, dinamik ve şık stili ile dikkat çekiyor. Yepyeni malzemeler bazında yapılan özel çalışma, Onyx ile başlatılan ve markanın gelecekteki yeni modellerinin genel eğilimini yansıtan yeni Peugeot Tasarım yaklaşımı içinde yer alıyor.

Uluslararası Otomobil Festivali'nin açılış galasında, Tribute to Sensations (Hislere Saygı) adı verilen kısa süreli benzersiz bir sanatsal stand üzerinde konsept aracın boyutları gözler önüne serilecek. Daha sonra, 29 Ocak'tan 2 Şubat'a kadar, otomobil severler Paris'te Invalides Askeri Müzesi'nin prestijli kubbesinin yanı başında Peugeot Onyx, 308 R Concept, 208 T16 Pikes Peak ile aynı zamanda bir 908 HDi FAP modelleriyle tanışabilecekler.

Peugeot Onyx konsepti, Cenevre, Şanghay ve Frankfurt Fuarları'nda boy gösterdikten sonra ana vatanına geri dönüyor. Onyx aynı zamanda Le Mans ve Castelet yarışlarında motor sesiyle izleyicileri etkiledi ve İngiltere'de Goodwood Speed Festivali'nde seyirciler arasında büyük coşku yarattı.

Onyx, karbon ve elde dövme bakır kasa; kabin içinde keçe ve Newspaper Wood (sıkıştırılmış gazete kâğıdı) gibi yeni malzemelerin uyumlu birlikteliği konusunda yapılan araştırmaların somutlaştırıldığı bir konsept oldu. Bu malzemeler ham şekilde kullanıldı. Bir yıl boyunca perdahlanarak eskitilen bakır levhalar bu konseptin kilometre üzerine kilometre biriktirdiğini kanıtlıyor. Bu sanat eseri 600bg'lik toplam güç üreten V8 HDi FAP 3.7 motoruyla yürütülüyor.

Peugeot 308 R Concept zarafet ve teknolojik gelişmişliğini koruduğu yeni Peugeot 308'in en ileri konsepti oldu. Ultra sportif karakteri özellikle 26 mm azaltılmış zemin yüksekliği, karbon karoseri aksamı ve özel motor seçeneği ile kendini ifade ediyor. RCZ R için özel olarak Peugeot Sport tarafından geliştirilmiş olan ve 6 ileri vitesli bir şanzıman ile eşleşen yepyeni 1.6 THP 270 motor söz konusu. Bu benzinli motor yaklaşık 170 hp/l ile seri üretilen bir model için rekor bir performans sunuyor! 308 R Concept, Onyx'ten esinlenen net çizimli kırmızı ve siyah çift renkli tasarımıyla yenilik getiriyor.

Peugeot Sport tarafından rekor bir sürede geliştirilen 208 T16 Pikes Peak ortaya çıktığı andan itibaren vahşi oranlarıyla olay yarattı. Ağırlık güç oranı da dış görünüşüyle uyumlu, haşin: 875kg için 875 beygir! 208 T16 Pikes Peak 2013 yılında Colorado'da yapılan efsanevi yarışta yeni bir rekora imza attı: 8'13''878.

RM Auctions şirketi tarafından 5 Şubat'ta düzenlenecek müzayede öncesinde, Peugeot aynı zamanda bir 908 HDi FAP'yi de sergileyecek. 700bg üreten V12 HDi FAP 5.5l motora sahip olan n°5 şasi numaralı bu otomobil 2008'den 2010'a kadar 8 kez yarışlara katıldı. 2009 yılında Petit Le Mans ve takip eden yıl Portimao yarışlarını kazandı. Bu başarı listesi üç ikincilik ile tamamlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER