Audi tt offroad concept

Audi Çin’de düzenlenecek olan Pekin Otomobil Fuarında sürpriz olarak nitelendiremeyeceğimiz bir konsept otomobilini tanıtmaya hazırlanıyor.

HABERİN GALERİSİ
Audi tt offroad concept

Audi tt offroad concept

 Daha önce çok sayıda haber yaptığımız ve Audi’nin gelecek planları içerisinde yer aldığı resmi ağızlardan da açıklanan TT SUV modeli konsept olarak Pekin’de otomobil severler ile buluşacak. Audi’nin performans modellerinden birisi olan TT’nin üzerine geliştirilen bu konsept seri üretim düşünülerek tasarlanmış.



Audi’nin güncel modellerinde görmeye alıştığımız köşeli hatlar, altıgen ön panjur, şişirilmiş çamurluklar bu konsept otomobilde de bulunuyor. Ayrıca kapılara gizlenmiş kapı kolları, bombeli tavan tasarımı, arkada iki tarafa yerleştirilmiş ikili egzoz sistemi ilk bakışta gözümüze çarpıyor.


Audi TT Offroad Concept ‘in iç mekanında da köşeli çizgiler ile desteklenen teknolojik bir görünüm karşımıza çıkmakta. Bu hali ile bilinen offroad araçlarından ayrılsa da seri üretimde daha sade bir iç mekan tercih edileceğini tahmin edebiliriz.


Kaputun altında ise ismine yakışacak güçte bir hibrid motor bulunuyor. 2.0 litrelik benzinli motor ile 292 beygir gücünde, 380 Nm tork üretim değerine sahip, buna ek olarak arka aksa 115 beygir gücünde ve 270 Nm tork üretim değerine sahip iki elektrikli motor destek veriyor. Benzinli ve elektrikli motorların birleşmesi ile araba toplamda 408 beygir güce ve 650 Nm tork üretim değerine sahip oluyor. 6 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman seçeneğine sahip araba karma 100 km yolda sadece 1.9 litre yakıt tüketiyor.


TT Offroad, bu güçlü motor ile 100 km/s hıza 5.2 saniyede erişebilirken maksimum hızı 250km/s ‘de sabitlenmiş. Sadece elektrikli motoru ile 50 km mesafe kat edebilirken 130 km/s hıza erişebiliyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER