S3 ve RS3’ün Ortası Olacak

Alman otomobil devi Audi, S3 Plus ile S3 ve RS3’ün arasında oluşan açığı kapatacak.

S3 ve RS3’ün Ortası Olacak

Audi'nin A3 modelinde kullandığı 4 silindirli 2.0 litrelik TFSI motorunun geliştirilmiş bir versiyonunun kullanıldığı S3'ün motoru 299 HP maksimum güç ve 380 Nm maksimum tork üretiyor. RS3'de ise Euro 6 normlarına uyarlanmış 2.5 litrelik 5 silindirli bir motor kullanılıcak. İşte S3 Plus bu iki modelin tam ortasına konumlandırılmak isteniyor.

Dünyanın en güçlü 2.0 litrelik motoru olarak lanse edilen Mercedes-Benz'in A 45 AMG ve CLA 45 AMG'de kullandığı 360 HP güç üretebilen motorunun ünvanını Audi ele geçirmişe benziyor. Audi'nin açıkladığı verilere göre bu yeni 2.0 litrelik 4 silindirli motor, 380 HP gücünde olacak ve 500 Nm tork üretebilecek.

Audi S3 Plus'ı 2015 yılından önce yollarda göremeyeceğiz fakat bu yılın sonunda aracın resmi olarak tanıtılması planlanıyor. Audi bu geliştirdiği yeni motoru üçüncü jenerasyon TT'de de kullanacağını açıkladı. S3 Plus'ta kullanılacak motorun teknik verileri açıklandıktan sonra gözler şimdi de Mart ayında yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda podyuma çıkacak olan RS3'e çevrildi . RS3'de kullanılacak olan motorun gücünün 400 HP'yi geçeceği gelen bilgiler arasında.

if(typeof(dstb)!= "undefined"){ dstb();}

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER