Üretimi Durduruldu

Elektrikli otomobillere 4 milyar euro yatırım yapacağını açıklayan Renault, Türkiye’de üretilen ilk elektrikli otomobili Fluence Z.E.’nin üretimini durdurmaya karar verdi.

Üretimi Durduruldu

Vatan Gazetesi'nden Mete Tansu'nun haberine göre , Renault'nun yeni stratejisi doğrultusunda 2010 yılında Oyak Renault'nun Bursa tesisindeki bantlardan inmeye başlayan Fluence Z.E.'nin üretimi 2013'ün sonunda sessiz sedasız sona erdi.Türkiye'de üretilen ilk elektrikli aracın macerası 3 yıl sürdü. Renault'nun bu kararı almasında elektrikli araçlara beklenen talebin gelmemesi etkiliydi.Oyak Renult'ya en büyük sipariş İsrail'den gelmişti.Oyak Renault, İsrailli şirket Better Place'yle yaptığı anlaşmaya bağlı olarak İsrail ve Danimarka'ya 5 yılda 100 bin adet elektrikli Fluence ihraç edecekti. Ancak tahminler tutmadı, Avrupa ülkelerinden elektrikli Fluence'a istenilen sayıda sipariş gelmedi.

Türkiye'de 215 adet satıldı

Türk halkının 2012 yılının ortasında tanıştığı ve '10 liralık elektrikle Ankara'ya gitmeyi' planladığı Fluence Z.E.'den bugüne kadar 215 adet satıldı Bunda, elektrikli araçlar için altyapı sorununun çözülememesi yani yeterince şarj istasyonunun kurulamaması en büyük sıkıntı oldu.

if(typeof(dstb)!= "undefined"){ dstb();}

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER