PAL-V Liberty, yollara çıkmak için gerekli izinleri aldı

Uçan araba üreticisi Pal-V uzun süredir test sürüşleri yaptığı ve uçuşuna başladığı aracı Liberty'nin yollarda kullanılmak üzere onay aldığını duyurdu.

PAL-V Liberty, yollara çıkmak için gerekli izinleri aldı

Hollandalı uçan araba üreticisi Pal-V, 2012 yılından beri test sürüşleri ve uçuşları yaptığı modeli Liberty'nin yollarda kullanılmak üzere Avrupa Birliği'nden onay aldığını duyurdu.

Şirketi kurucusu Rober Dingemanse katlanabilir kanatlı aracın yollara çıkabilmesi için gerekli olan sertifikaların  uzun ve meşakkatli bir yolculuk olduğunu söyledi.

Dingemanse, hem uçabilen hem de karada gidebilen bir araç için bu sürecin ilk defa uygulandığını söyledi dingemansebu süreçte 5 bin şartı yerine getirdiklerini söyledi.

Matrixbet 674px; height: 379px;" />

Ancak uçan otomobil hala havadaki güvenlik sertifikasını alabilmiş değil. Bunun için ise Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı'ndan (EASA) 2022 yılının başına kadar onay alınması planlanıyor.

PAL-V LİBERTY ÖZELLİKLERİ
3 tekerlekli bir araç olan Liberty'yi farklı kılan katlanabilir kanatları. Bu kanatlar sayesinde araç 10 dakika  içinde helikopter gibi uçuşa geçebiliyor.

Otomobil dolu bir depo ile 500 kilometre menzl sunarken, havada 180 kilometre saat hıza ualaşabiliyor.

Bu aracın fiyatı ise 500 bin euro civarında olması bekleniyor. Gerekli belgeler alındıktan sonra aracın 2022 yılında müşterilere teslim edilmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2020, 19:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER