Erkekler Dikkat! Trafikte Şampiyon Var!

Türkiye şampiyonu kadın pilot Simin Bıçakcıoğlu, rallide kazandığı başarıların şaşkınlıkla karşılandığını söyledi.

Erkekler Dikkat! Trafikte Şampiyon Var!

 Bıçakcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan  itibaren Otomobillere merak duyduğunu ve ailesinin kendisine bu konuda her zaman  destek vermesiyle yarışlara katılmaya başladığını anlattı.

Okçuluk, binicilik ve voleybol gibi spor dallarıyla da ilgilenmesinin  ardından henüz 18 yaşındayken otomobil yarışı eğitimi almaya başlayan  Bıçakcıoğlu, "Motor sporları kariyerimde pist tırmanma ve otokros disiplinin  ardından ralliye geçtim" dedi.


Türkiye Ralli Şampiyonası'nın son iki yılında kadınlar birincisi  Bıçakcıoğlu, formda kalmak için yoğun bir çalışma programıyla yarışlara  hazırlandığını vurguladı. Bıçakçıoğlu, "Haftanın 3 günü antrenmanım var. Pilates  ve 'crossfit' yapıyorum. Ayda bir veya iki kez yarış otomobilimle antrenmana  çıkıyorum" diye konuştu.


  "Ralli, erkek egemen bir spor"
Kadın rallici olarak yarışmanın çeşitli zorlukları olduğuna dikkati  çeken 24 yaşındaki sporcu, "İnsanlar, erkek egemen bir sporda kadınların olduğunu  görünce ve hatta başarılar kazandığa tanık olunca haliyle çok şaşırıyor"  ifadesini kullandı.


Olumlu ve olumsuz birçok eleştiri aldığını ve bu duruma alıştığını  belirten Bıçakcıoğlu, "Önemli olan eleştirileri kendinizi olumlu yönde  geliştirmeye teşvik ederek değerlendirebilmek. Bunu yapmaya çalışıyorum" şeklinde  devam etti.


"Trafik kurallarına uyarım"


Türkiye'de her yıl binlerce kişinin trafik kazalarında hayatını  kaybettiğini belirten Simin Bıçakcıoğlu, "Trafikte herkesin her an her şeyi  yapabileceğini düşünerek aracımı daha dikkatli kullanıyorum ve kurallara uyarak  hareket ediyorum. Trafikte hız yapmak, hem kendinizin hem de tanımadığınız masum  insanların canını tehlikeye atmaktan başka bir şey değil" dedi.


Genellikle erkek sürücülerden trafikte yarış teklifleri aldığını  belirten kadın pilot, "Özellikle sosyal medya aracılığıyla böyle teklifler  alıyorum ve onları pistlere ve etaplara davet ediyorum. Eğitim alarak lisanslı  sürücü olmak ve diğer pilotlarla rekabet etmek, bu işi kendi spor disiplini  içerisinde yapmak ise çok daha güzel bir duygu" değerlendirmesinde bulundu.


Özel bir üniversitesinin İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat  Bölümü'nden 2012 yılında mezun olan Bıçakcıoğlu, rallinin yanı sıra binicilik  gibi farklı spor dallarıyla da uğraştığını belirterek, "Lojistik şirketimiz var  ve orada yöneticilik yapıyorum. Ayrıca bir otomobil dergisinde de yeni modellerin  sürüş izlenimlerini okuyucularımızla paylaşıyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 22:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER