Hyundai i20 WRC Bir Kez Daha Podyumda

Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) heyecanı, geçtiğimiz haftasonu Polonya Rallisi ile zirveye çıktı.

Hyundai i20 WRC Bir Kez Daha Podyumda

 2014 sezonunun yedinci yarışı olan Polonya Rallisi’ne üç adet i20 WRC ile katılan Hyundai Shell Dünya Ralli Takımı, Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul ekibiyle yarışı üçüncü sırada tamamlayarak bu yıl Meksika Rallisi’nin ardından ikinci kez podyuma çıkmış oldu. Bu yıl test amacıyla etaplarda yer alan Hyundai Motorsport, her yarışta araçlarını geliştirerek daha da iyi dereceler elde ederken, Polonya Rallisi’nde zorlu etaplara ve dişli rakiplerine rağmen üstün başarı gösterdi. Neuville-Gilsoul haricinde Juho Hanninen – Tomi Tuominen ve Hayden Paddon – John Kennard ikililerinin kullandığı üç otomobili de ilk 8 içinde finişe gelen takım, bu sayede büyük bir moral kazandı.

 

Neuville, 14.41 km’lik SS17 Stare Juchy 2 özel etabını birincilikle bitirirken, Hanninen de Kruklanki özel etabında en iyi zamanı yaptı. Henüz takım ile ikinci yarışına çıkan genç yetenek Paddon’ın  Wieliczki ismindeki 4’üncü özel etapta sadece 0.7 saniyelik farkla ikinci en iyi zamanı yapması ise dikkat çekti.


Belçikalı pilot Thierry Neuville yarış sonrasında, “Polonya Rallisi bizim için oldukça keyifli geçti ve aldığımız sonuçlarla takım olarak moral depolamış olduk. Ayrıca bu sezonda ikinci kez podyuma çıkmaktan son derece memnunum. 10’uncu sıradan gelerek yarışı üçüncü sırada bitirmek, doğrusunu söylemek gerekirse beni fazlasıyla mutlu etti. Çünkü kendinize güvenmek zorundasınız ve olabildiğince hızlı bir şekilde etapları tamamlamanız gerekiyor.



Sadece ben değil, ekipçe çok çalıştık ve bu yarışı da en iyi şekilde bitirdik. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz ve her yarışta yepyeni deneyimler elde ediyoruz. İlk kez üç otomobille finişe gelmek gerçekten gurur verici” dedi.

Hanninen ise yarışla ilgili olarak şunları söyledi, “Bizim için iyi bir haftasonuydu ve takım olarak güzel iş çıkardığımızı düşünüyorum. Dört gün boyunca herhangi bir hata yapmadık ve çok güçlü rakiplerimize rağmen takım puanına katkıda bulunacak birincilikler elde ettik. Aracın ayarlarından da memnunum ve bu anlamda i20 WRC gayet sağlıklı gelişiyor. Her yarışta aracın daha da performanslı hale geldiğini anlayabiliyorsunuz. Sonraki yarışlarda da en iyi sonuçları elde edeceğimize inancım tam”

Hayden Paddon ise, “Yarıştaki her şey çok güzeldi. Bazı şeyleri yarış esnasında öğrenmek, uygulamak ve deneyim kazanmak benim için çok anlamlı. Sardunya Rallisi’nden sonra ikinci kez i20 WRC’nin direksiyonuna geçmek ve takım arkadaşlarımla beraber tüm etapları sorunsuzca bitirmek çok güzel. Polonya’daki çoğu etap tam benim tarzıma uygun olan yerlerdi ve oralarda limitlerde gitmek oldukça keyif vericiydi. Fakat başarıya ulaşmak için daha çok çalışmak gerekiyor. Tüm takım bunun için yeterli kapasiteye sahip. Şimdi önümüzde Finlandiya Rallisi var ve çok daha zorlu etaplara konsantre olmak zorundayız” diye belirtti.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2018, 22:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER