Çığır açan RAV4 20 yaşında!

Kompakt SUV segmentinin ilk otomobili Toyota RAV4 20’nci yılını kutluyor.

Çığır açan RAV4 20 yaşında!

Zorlu arazi şartlarının üstesinden geldiği kadar, şehir yollarına da mükemmel uyum sağlayan RAV4, ilk olarak Mart 1994’te Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktığında, 4x4 otomobiller için yeni bir çağ başlatan RAV4, bugün dünyada 5 milyonun üzerinde kişinin öncelikli tercihi olarak hala yollarda.



Toyota RAV4 1994 yılında 3 kapılı kompakt bir model olarak pazara sunulduğunda ’’SUV(Sport Utility Vehicle) Segmenti’’ kavramı da otomotiv sektöründe yerini alıyordu. Toyota’nın kompakt 4 çeker modeline yönelmesinin ilk adımı 1989 yılında Tokyo Motor Show’da görücüye çıkan RAV-FOUR konsepti ile başladı. Bu konsept, gerçek bir seri üretim otomobil olmak için detaylardan yoksundu ve yalnızca bir tasarım çalışmasıydı. Ancak o kadar büyük bir ilgi ve heyecanla karşılandı ki bu proje için Mart 1991’de yeşil ışık yakıldı ve Toyota mühendisleri RAV4’ün geliştirilmesi için yoğun şekilde çalışmaya başladı. Takvimler 1994 yılını gösterirken RAV4 ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda beğenilere sunuluyor ve 4x4 otomobiller için yeni bir çağ başlamış oluyordu.

Toyota RAV4 1994’te pazara sunulduğu ilk yıl 53 bin satış adetine ulaştı. Bir sonraki yıl bu rakam ikiye katlandı, 1995 senesinde üçe katlanan bu sayı nesilden nesile artarak devam etti. 2013 senesinde, satış rakamları 1994 senesinin rakamlarının 10 katına ulaşarak 5 milyon adeti geçti. Ve hala bu araçların yüzde 90’ı dünya yollarında.

RAV4’te 4’ncü Nesil

RAV4’ün piyasaya sunulduğu 1994’ten bu yana SUV segmenti büyümenin yanı sıra değişti ve gelişti. Bugünkü RAV4, birinci nesil RAV4’ün eğlenceli sürüşünü ve sağlamlığını korurken, yeni trende de öncülük ediyor. RAV4 sahipleri de otomobillerini, mükemmel manevra kabiliyeti, yüksek sürüş konumu ile birleşen geniş görüş açısı, düşük yakıt tüketimi ve her koşulda güven verici olarak niteliyorlar. RAV4 off-road kabiliyetlerinden ödün vermeksizin aile kullanımına uygun bir otomobil olarak da öne çıkıyor.

RAV4 kullanıcılarına; güçlü, sofistike ve dinamik bir tasarımın yanı sıra yenilenmiş birinci sınıf kalitede tasarlanmış daha geniş iç mekan, geniş bagaj hacmi, yüksek konfor, kullanışlılık ve güvenlik sunuyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2014, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER