Honda Civic RS Türkiye’nin en güçlüsü...

Honda’nın Civic Sedan modelinde sunmaya başladığı 1.5 litrelik turbo destekli ve 182 HP güç üreten motor seçeneği ülkemizde üretilen en güçlü binek otomobil oldu. Model 109.900 TL’den bayilerdeki yerini aldı.

Honda Civic RS Türkiye’nin en güçlüsü...

Sınıfının tasarımıyla en çok dikkat çeken modeli olan Honda Civic, seriye yeni eklenen motoruyla artık aynı zamanda en ateşlisi de oldu. Rakiplerinin 120-130 HP civarında olan motor güçlerine karşılık Civic, RS versiyonunda 182 HP güç üreten 1.5 litrelik turbo benzinli motoru sunmaya başladı.

Yeni Honda Civic RS marka tarihinin en geniş kapsamlı tek model geliştirme programından yararlanıyor ve Honda’nın C segmentindeki ileriye dönük önemli bir adımını temsil ediyor. Yeni Civic RS 10’uncu nesli ile birlikte son derece sportif bir dört kapılı sedan olarak yollara çıktı.

İddialı ve yeni duruşu kadar gelişmiş aerodinamik yapısıyla da yeni Civic RS, Civic tasarımını tamamen yeni bir boyuta taşıyor. Şık ve arkaya doğru eğimli bir şekilde inen bir siluete sahip olan yeni Civic RS aynı zamanda güçlü ve sportif karaktere vurgu yapan yeni Honda tasarım diline sadık bir görünüm sunuyor. Keskin hatlar, tam boy gövde altı kaplamaları da dahil kompakt sınıfın en kapsamlı aerodinamik paketini tamamlıyor.  Aracın bu özel versiyonunda yeni siyah ızgara, özel tasarımlı 17 inçlik jantlar, bagaj üstü spoyler, daha koyu renkli kapı kolları ilk anda dikkat çekiyor. Civic RS; solid Rally Red, pearlescent White Orchid ve Crystal Black olmak üzere üç farklı gövde rengiyle alınabiliyor.

Aracın iç mekanındaysa bu versiyona özgü metal pedal kiti, kırmızı gösterge paneli ve vites değiştirme kulakçıkları fark ediliyor.

Honda Civic RS güçlü, keyifli ve yüksek verimlilik seviyesine sahip tamamen yeni sıralı dört silindirli 1,5 litre hacimli VTEC Turbo benzinli motoru ile 182 HP güç ve 220 Nm tork üretiyor.

Civic RS sadece geliştirilmiş CVT şanzıman ile alınabiliyor. 6000 d/d’da 182 HP güç motor önceki nesil Civic’te kullanıma sunulan 1,8 litrelik VTEC motor ile kıyaslandığında çok daha yüksek güç ve tork değeri kullanıma sunuyor. CVT şanzıman 1.700-5.500 d/d aralığında 220 Nm tork üretiyor. Aracın fabrika verisi 0-100 km/s hızlanma süresi 8.1 saniye iken, 100 km’deki ortalama tüketimi 6 lt.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2020, 18:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER