Williams Gelecek Sezon Mercedes Motorla Yarışacak

Formula 1 takımlarından Williams, gelecek sezondan itibaren motor sağlayıcı olarak Mercedes-Benz ile anlaştıklarını açıkladı.

Williams Gelecek Sezon Mercedes Motorla Yarışacak

 Williams Formula 1 Takımı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 2014 sezonundan itibaren uygulanacak kurallarla araçların 100 kilogramlık yakıt yüküyle yarışlara katılacağı ve bununla orantılı olarak da 2,4 litre hacmindeki V8 motorlar yerine enerji dönüşüm sistemine sahip 1,6 litrelik turboşarjlı V6 motorların kullanılacağı hatırlatılarak, "Williams ve Mercedez-Benz, gelecek sezondan itibaren başlayacak uzun soluklu bir ortaklığa imza attıklarını duyurmaktan memnuniyet duymaktadır" ifadesine yer verildi.

Bu sezon Renault motoru kullanan ve 1996, 1997 sezonlarında üst üste kazandığı iki şampiyonluktan bu yana Formula 1'in zirvesine çıkamayan Williams, kendileri tarafından üretilen vites kutusunu kullanmaya devam edecekleri bilgisini de verdi. Bu karar, 2014 Formula 1 sezonunda yarışacak 11 takımdan 4'ünün (Mercedes, Williams, McLaren, Foce India) Mercedes motoru kullanacağı anlamına geliyor. McLaren, 2015'ten itibaren Honda ile çalışacağını duyurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 12:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
1
1 - 3 yıl Önce

1

SIRADAKİ HABER