Bridgestone’un 3.9 tonluk dev lastiği Türkiye’de

Bridgestone’un yüksek teknolojisi ile madencilik sektörü için özel olarak geliştirilen, VRPS desenli 57’’ jantlık derin dişli kaya kamyonu lastikleri, Türkiye’de şimdiye dek kullanılan en büyük lastik olma özelliğini taşıyor.

Bridgestone’un 3.9 tonluk dev lastiği Türkiye’de

 Her biri 3.9 ton ağırlığında ve 3.6 m çapında olan dev lastiklerin hava basıncı ve sıcaklığı, B-Tag (Bridgestone Intelligent System) adı verilen sistem ile düzenli olarak takip ediliyor ve raporlanıyor.

Türkiye lastik sektörünün lideri Brisa’nın, global ortağı Bridgestone tarafından yüksek teknoloji ile madencilik sektörü için özel olarak geliştirilen VRPS desenli, derin dişli 57’’ jant ebadındaki kaya kamyonu lastikleri, Türkiye’nin en büyük altın madeni için Japonya’dan getirildi. Uşak’ta bulunan Tüprag Altın Madeni’nde görev yapan, ve hem elektrik hem de dizel akaryakıt ile çalışma imkanından doalyı daha verimli ve çevreye duyarlı olan Hitachi EH 4000 ACIII model kaya kamyonlarında kullanılıyor. Bridgestone’un her biri; 3.9 ton ağırlığında ve 3.6 m çapındaki dev lastikleri, geliştirilmiş kuşak paketi ile aşınma ve kesiklere karşı yüksek direnç gösterdiği gibi,  dayanıklı karkas ve topuk yapısı ile ısı üretimini de düşürerek uzun ömür performansı ile ön plana çıkıyor.


Dev lastikle beraber Bridgestone’un lastik hava basınç ve sıcaklık takip sistemi olan ve değerlerin anlık takibinin yapılmasını sağlayan B-Tag sistemi kullanılıyor.. Dev kaya kamyonları için geliştirilen bu sistemin çalışabilmesi için, lastiklerin iç astarına yama ile sensörler yapıştırılıyor ve bu sayede değerler kablosuz ortamda kamyon şasesine bağlı alıcılara gönderilerek kabinde yer alan elektronik kontrol ünitesinde toplanıyor. Bu şekilde elde edilen data gerek el cihazından, gerekse kabin içi göstergeden görüntülenebiliyor.


Normal şartlarda hava basınç kontrolü için işe ara vermeleri gereken makinaların çalışma verimliliğini arttıran B-Tag sistemi ile, hem düzenli veri akışı ile analizlerin sürekli olarak yapılması sağlanıyor hem de doğru hava basıncı kullanımı ile lastik ömrünün maksimuma çıkarılması hedefleniyor. B-Tag sistemi sayesinde hız ve yükün azaltılması veya arttırılması gibi önlemler doğru zamanda alınarak, kullanıcılara lastik ömrünü uzatma ve operasyon maliyetlerini azaltma imkanı sunuluyor.


Türkiye’nin en büyük lastiklerinin ve bu lastiklerde kullanılan B-Tag cihazlarının montajı, Brisa çalışanlarının yanısıra Japonya, Hindistan ve Kanada’dan gelen uzmanların da yer aldığı bir ekip tarafından yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER