Lamborghini 5-95 Zagato Tanıtıldı

Lamborghini'nin zaman zaman bir sefere mahsus arabalar ürettiği ve Milanlı otomobil tasarım şirketi Zagato'nun ise özel arabaları olağanüstü arabalara çevirdiği biliniyor.

Lamborghini 5-95 Zagato Tanıtıldı

 Lamborghini 5-95 Zagato İtalya'daki prestijli Concorso d'Eleganza Villa d'Este fuarında tanıtıldı. Otomobil üreticilerinin konsept araçları ve bir sefere mahsus ürettikleri otomobilleri tanıttıkları bu fuarda 5-95 kesinlikle kendinden söz ettiriyor.

5-95'in yanık turuncu renginin altında Lamborghini Gallardo LP570-4 bulunuyor. Daha yüksek verim için modifiye edilip edilmediğinden emin değiliz ama standart otomobilin 570 hp'lik ve 5.2 litrelik V10'u ile gayet hızlı gitmesi bekleniyor.


Dürüst olmak gerekirse bunun klasik Lamborghini olup olmadığı konusunda emin değiliz. Zagato öyle olduğunu söylüyor ama otomobilin farklılığını sevmeye başlıyorsunuz. Aracın dizaynı şok edici bir şekilde değişik ve açık bir şekilde Lamborghini'ye benzemiyor. Zagato C12 için Hollandalı otomobil üreticisi Spykers ile anlaştığından bunun Spykers ile karşılaştırılmasını doğru buluyoruz.


Zagato'nun diğer ürünleri gibi 5-95 de çoktan rezerve edilmiş. Otomobil, koleksiyoncu Albert Spiess'ın garajına gidecek ve Spiess'ın Lamborhini ve Zagato koleksiyonunun "temel parçası" haline gelecek.


Zagato'nun değiştirdiği ilk Lamborghini 5-95 değil. Şirketin en iyi bilinen otomobilleri Aston Martin ile üretilse de Zagato'nun Lamborghini ile ortaklığı Lamborghini'nin kuruluşuna kadar uzanıyor. 350 GT ile yapılan 3500 GTZ 1965'te tanıtılmıştı. 3500 GTZ'yi ise Diablo kullanılarak yapılan Raptor, Kanto L147 ve LM 003 Borneo SUV takip etmişti.


Kaynak:WSJ

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2014, 00:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER