Peugeot Exalt Concept

Peugeot, ilgi çekici konseptlerine bir yenisini Exalt ile ekliyor.

HABERİN GALERİSİ
Peugeot Exalt Concept

Peugeot Exalt Concept

 Daha önce çok sayıda dikkat çekici konsept tanıtan Fransız üretici, bu konseptinden önce İstanbul Otomobil Fuarında Onyx konseptini tanıtmıştı. Fuarda oldukça ilgi çeken konsept otomobilin devamı niteliğinde görünen Exalt’da en az Onyx kadar ilgi çekeceğe benziyor.



İlk resmi tanıtımı 20 Nisanda Pekin’de düzenlenecek olan otomobil fuarında yapılacak olan arabanın basın tanıtımı gerçekleştirildi.


4.7 boya ve 1.31 metre yüksekliğe sahip olan arabanın en çok dikkat çeken özelliklerinden birisi boya yerine köpekbalığı derisine benzer bir kumaşla kaplanmış olması. Dalgalı tasarımı ve detaylardaki sert çizgileri ile de köpekbalığına gönderme yapan Exalt, bu hali ile seri üretime geçecek olmasa da bize gelecekteki Peugeot modelleri hakkında ipuçları vermekte.


Peugeot Exalt Concept’in iç mekanında da aynı sıra dışılık devam ediyor. Koltuklar havada asılı gibi durdukları iç mekanda direksiyon simidinden göstergelere, düğmelere kadar farklılık göze çarpmakta. Bu teknolojik görünümün içerisine el işlemesi ahşam kaplamalar ise çok farklı bir hava katmış.


Kaputun altında ise yine arabanın boyutlarına ve sportif görünümüne yakışır bir motor bulunmakta. Hibrid motor ile çalışan arabada; 1.6 litrelik benzinli motor, 50 kW’lik elektrikli motor ile desteklenmiş. Benzinli motor 270 beygir gücü ön tarafta kullanırken, elektrikli motorun ürettiği 70 beygirlik güç arka aksa aktarılmış.


Peugeot Exalt Concept’in bu sene İstanbul Otomobil Fuarına gelmesi de muhtemeldir.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER