Seat Leon'un agresif versiyonu yenilendi!

Yenilenen Seat Leon Cupra'nın Türkiye'ye geliş tarihi belli oldu.

Seat Leon'un agresif versiyonu yenilendi!

Seat Leon Cupra yenilendi. Otomobilin 2017'nin ilk çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulması planlanıyor.

Yeni Cupra; Trafik Sürüş Asistanı, Uzun Far Asistanı, Şerit Takip Asistanı, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (ACC) ve Acil Durum Asistanı gibi ileri sürüş destek sistemlerinin yanı sıra,  Elektrikli Park Freni ve Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi özelliklerine de sahip. Ayrıca Connectivity Box ile kablosuz şarj ve GSM sinyal güçlendirici özellikleri de sunuluyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

300 HP gücünde 2.0 TSI motoruyla yeni Leon Cupra sadece serinin en üst modeli değil, aynı zamanda Seat'ın ürettiği tüm seriler içerisindeki gelmiş geçmiş en güçlü model olma özelliğini taşıyor. Bu versiyonda öncekine göre hem motor gücü 10 HP (290'dan 300'e) artırılmış, hem de azami tork değeri 350 Nm'den 380 Nm'ye yükseltilmiş. Bu değerler, 1.800 - 5.500 dv/dk gibi geniş bir aralıkta temin ediliyor.

Leon Cupra'da, adaptif şasi kontrolü (DCC), progresif direksiyon sistemi ve ön diferansiyel kilidi standart olarak sunuluyor. Yüksek teknolojik özelliklerin yer aldığı Leon Cupra, yenilenen Full LED far tasarımına ilave olarak eklenen LED ön sis farlarının, ön ızgara yapısıyla birleşmesiyle gücünü görüntüsüne aktarıyor. Cupra’ya özgü siyah arka spoiler, kırmızı fren kaliperleri, koyu karartılmış arka camlar ve iki oval egzoz borusu otomobilin kendine has karakterini daha da vurguluyor. Yeni Leon Cupra’da 19 inçlik alüminyum alaşımlı jantlar ve Cupra süspansiyonlar da standart olarak sunuluyor. Güvenlik özelliklerini tam olarak içinde barındıran Cupra’da özel olarak geliştirilen ön, yan, perde ve diz hava yastıkları da mevcut.

Cupra Sürüş Profili (Cupra Drive Profile ) sayesinde Cupra'nın dinamik nitelikleri sürücünün zevkine göre uyarlanabiliyor. Beş mod içinden seçim yapılabiliyor: Bu modlar, Comfort, Sport, Eco, Individual (Bireysel) ile spor otomobil performansında zirve niteliğinde ve sürüş deneyimini başka bir boyuta taşıyan Cupra modu.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 21:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER