SEAT’ın 20V20 Tasarımı

SEAT, gelecekteki tasarım örneği olan 20V20 Konsept modelinin dünya tanıtımını Cenevre Fuarı’nda yapıyor. Fonksiyonellik ve duygunun ön plana çıktığı dinamik, dört kapılı SUV coupé konsept, SEAT’ın “2020 tasarım yol haritasını” gösteriyor.

SEAT’ın 20V20 Tasarımı

İleri sürüş teknolojileri, yardımcı sistemler ve tüm ayrıntılardaki yenilikçi yaklaşım 20V20 Konsept modeli Fuar’ın yıldızları arasına sokuyor.

SEAT, Cenevre Otomobil Fuarı’nda markanın geleceği konusunda net bir bakış açısı sunuyor ve son derece sportif ve güçlü bir SUV olan 20V20 konsept aracını sergiliyor. İspanyol markanın tasarım dilinin sistematik gelişimini vurgulayan 20V20, bu sınıfta ‘spor amaçlı’ söylemi yeniden tanımlıyor.

“2020 vizyonu” anlamına gelen SEAT 20V20; dört kapılı bir spor coupenin dinamik silueti, SUV aracın sportifliği ve orta büyüklükteki bir station aracın çok yönlülüğünü bir araya getiriyor. 20V20 konsept model, SEAT’ın hem performans hem de yakıt verimliliğini buluşturan TSI, TDI ve Plug-in Hybrid motorlarıyla uyumlu bir platforma sahip. Ayrıca DSG şanzımana veya elektronik olarak kontrol edilebilen 4 çeker sisteme de uyum sağlıyor.

Dikkat çeken şık tasarım

SEAT 2020 vizyonu ile ortaya çıkan 20V20, her çizginin mantıklı bir şekilde düşünüldüğü ve çok iyi bir biçimde uygulandığı, heyecan uyandıran bir tasarıma sahip. 4.6 metre uzunluğundaki 20V20’nin bu etkileyici tasarımı iki unsura dayanıyor; oranlarda oluşturulan denge ve belirgin tasarım çizgileri. 2791 mm uzunluğunda dingil mesafesi, önde 1680 mm ve arkada 1638 mm iz genişliği ve düz çatı hattı 20V20'ye dinamik oranlar veriyor. Bu yatay çizgiler ve karakteristik SEAT logoları, net bir ivmelenme görüntüsü sağlıyor. Aracın LED farları da dinamik görünümü pekiştiriyor.

20V20'nin ön kısmı, ana tasarım unsuru olarak X şeklinde tasarlanmış. Kaput ve ızgaradaki V şekli dinamizmi ve bir sonraki ivmelenmeyi temsil ediyor. Ters V ile ön tampon, yolda sağlam bir duruş için istikrarı ve dayanıklılığı simgeliyor.

SEAT 20V20; 20 inç jantları ve yerden yüksekliği 228 mm olan sağlam duruşlu, dört kapılı spor bir otomobile benziyor. Modelin bagaj hacmi ise son derece şaşırtıcı; 600 lt’den fazla. Araç özellikle arka koltuk yolcuları için çok geniş bir alan sunuyor.

Geniş, kusursuz ve ayrıcalıklı iç tasarım

Dış tasarımdaki sportif dokunuş ve detaylara odaklılık aynı zamanda SEAT 20V20 Konsept modelinin iç tasarımında da görülüyor. Kararlı bir sürücü odağına sahip olan model, Leon ailesinin tasarım dilinden yola çıkarak geliştirilmiştir. 20V20’de sürücü alanı, sonsuz ve yüksek parlaklıkta siyah bir panel şeklinde tasarlanmış.

Modelin iç tasarımında görülen akıcı şeritler SEAT modellerinde görmeye alışık olunan karakteristik mükemmeliyeti göz önüne seriyor. Baskın olarak kullanılan yüksek kaliteli materyaller deri, alüminyum, cam ve parlak plastik, aracın iç tasarımındaki her detayın dikkatle tasarlandığını ortaya koyuyor.

Geleceğe uzanan teknoloji

Sürüş keyfini artırmayı hedefleyen “SEAT Kişisel Sürüş Cihazı” ilk defa SEAT 20V20 modelinde sunuluyor. Yuvarlak şekilli mobil cihaz, sürücü aracın dışındayken navigasyon sistemi, ısıtma ve soğutma gibi fonksiyonları yönetmek için kullanılan uzaktan kumanda işlevi görüyor. Aracın içindeyken, konsola mıknatıslarla sabitlenmiş olan “SEAT Kişisel Sürüş Cihazı”, SEAT Sürüş Profili için kişiselleştirme özelliği elementi olarak işlem yapıyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER