Toyota Hilux yenilendi.

Tasarımıyla daha modern görünen Hilux'de yeni ön tampon ve ön ızgara kullanıldığı fark ediliyor. LED farları yeniden tasarlanırken LED ön sis farları da sunulmaya başlanmış. Hilux'ün stoplarında da LED kullanılmaya başlandı. Yeni 18 inç hafif alaşımlı jantlara sahip olan Hilux'ta mevcut renk seçeneklerine Egzotik Kırmızı, Safir Mavi ve Güz Bronzu olmak üzere üç yeni alternatif daha eklendi.

Toyota Hilux yenilendi.

Hilux'de Adventure, Hi-Cruiser ve Invincible olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi sunuluyor. Hi-Cruiser ve Invincible donanım seviyeleri; premium LED farlar, LED arka stop lambaları, 18 inç alaşım jantlar gibi özelliklerle öne çıkıyor. Bununla birlikte her donanım seviyesinde 8 inç dokunmatik ekran, ön ve arka park sensörleri standart olarak yer alıyor. Geliştirilmiş 8 inç ekrana sahip multimedya sistemi, daha hızlı bir yazılım ve ekran tepkilerine sahip. Sistem, Apple CarPlay ve Android Auto akıllı telefon entegrasyonlarına uyumla hale getirildi. Kokpitte de gösterge ve düğmelerde güncellemeye gidilmiş.



Hilux'un 5,325 mm uzunluğa, 1,900 mm genişliğe (versiyona göre 1,855 mm) ve 1,815 mm yüksekliğe sahip Hilux'ın 3,085 mm dingil mesafesi bulunuyor. Hilux, 29 derecelik yaklaşma ve 27 derecelik uzaklaşma açısıyla birlikte Hilux, 310 mm'lik sürüş yüksekliğine sahip. Maksimum su geçiş derinliği kapasitesi ise 700 mm.

Hilux'ın tüm versiyonlarında 2.4 litrelik dizel motor seçeneği sunuluyor. 6 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzımanla eşleştirilebilen motor, 150 HP güç ve 400 Nm tork üretebiliyor.



Hilux'un süspansiyon ve direksiyon sisteminde de güncellemelere gidilmiş. Konfor ve arazi kabiliyeti geliştirilmiş. Hilux'ın 4x4 versiyonlarında sunulan aktif elektronik çekiş kontrol sistemi A-TRC, üst versiyonlarda ek özelliğin geliştirilmesi ile araç 4x2 moduna alındığında da aktif hale gelebiliyor. Böylelikle şehir içi kullanımlarda da daha güvenli viraj dönüşü ve daha az yakıt tüketimi sağlıyor. 450 kg artan kapasiteyle 3.5 tonluk römork çekme kapasitesi ise yeni Hilux her türlü beklentiyi aşmayı başarıyor. Bununla birlikte Hilux'ta elektronik fren donanımları arasında Yokuşta Kalkış Destek Sistemi ve Eğim İniş Kontrol Sistemi gibi özellikler de yer alıyor.



Yeni Hilux'ın lansmanında konuşma yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, pick-up segmentinin çok rekabetçi bir segment olduğunu belirterek "Hilux yenilmez ve durdurulamaz kimliği ile kendini kanıtlayan ve çok tercih edilen bir model. Yeni Hilux'ın güçlü duruşu ve konforuyla bu potansiyeli çok daha yukarıya taşıyacağına inanıyoruz. Avrupa'daki emisyon normlarına uyan Hilux ile bugüne kadar 52.155 adetlik satış gerçekleştirdik. Hayranlık uyandıracak Yeni Hilux için 2020 sonuna kadar 1000'e yakın, 2021 yılında ise 3.500-4.000 adetlik satış hedefimiz bulunuyor. Hafif ticari araç segmentinde Hilux ile yer alırken, gelecek yıl da CDV modelimiz olan Proace City'nin ürün gamımıza katılmasıyla hafif ticari araç pazarında iddiamızı güçlü bir şekilde ortaya koyacağız" dedi.



Pick-up segmentinin SUV pazarından da pay almaya başladığını sözlerine ekleyen Bozkurt "Yeni Hilux Invincible modelinde SUV'da bile olmayan özellikler var. SUV kitlesinden pick-up'a doğru bir kayma yaşanacaktır. Şehirde de SUV konforunu Hilux'ta hissedenler günlük kullanım için bu modelimizi tercih edeceklerdir. Bu amaçla tasarımının yanı sıra yüksek konforu ve donanımlarıyla dikkat çeken Yeni Hilux'ların yüzde 70'lere yakını üst donanımlı Invincible ve High-Cruiser versiyonlarından oluşacaktır. Perakende satışlarda ise Invincible versiyonu satışlarımızın yüzde 50'den fazlasını oluşturacaktır." şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2020, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER