En Hızlı A7 Yenilendi

Audi’nin makyajlanan modeli A7’nin en performanslısı RS7 kendini gösterdi.

En Hızlı A7 Yenilendi

 Birkaç hafta önce, makyajlı A7 ve S7 modellerini tanıtan Audi, modelin en performanslı versiyonu RS 7'yi de gün yüzüne çıkarttı. Markanın performans departmanının üzerinde oldukça çalıştığı otomobilde tıpkı A7'deki gibi dış görünüm ve ekipmanlarda yapılan değişiklikler dikkat çekiyor. Üzerinde quattro logosu bulunan ve yenilenen ızgara, tıpkı son dönemde revize edilmiş tüm RS'lerde olduğu gibi eğimli bir tasarıma sahip. Ayrıca otomobilde makyajlı A7'den de tanıdığımız Matrix LED'ler de sunuluyor.

Kabinde ise havalandırma girişleri ve direksiyonun arkasında bulunan vites değiştirme kulakçıkları elden geçirilirken, yine A7 ve S7'de kullanılan 4G LTE bağlantısına sahip multimedya sisteminin yanında Bang & Olufsen ses sistemi RS7'de de yer alıyor. 20 inç hafif alaşım jantların standart olarak sunulduğu RS 7'de 21 inç dökme alüminyum jantlar ise opsiyonel olarak geliyor. Ayrıca bu jantların üç farklı renk seçeneği bulunuyor. Bu sportif jantların arasında ise karbon fiber seramik diskler dikkat çekiyor.


Performans tutkunu otomobilin kalbini ise 4.0 litrelik çift turbo bir V8 attırıyor. 560 HP güç ve 700 Nm tork değerine sahip bu motor, quattro dört çeker sistemi ve 8 kademeli otomatik şanzımanla kombine edilmiş. 0'dan 100 km/s hıza 3.9 saniyede ulaşan makyajlı RS 7'nin maksimum hızı ise opsiyonel dinamik paketi ile 305 km/s olabiliyor. Cylinder on Demand (COD ) adı verilen ve sakin sürüşlerde silindirlerin yarısını kapatan sistemin kullanıldığı otomobil, fabrika verilerine göre; 100 km'de 9.5 litrelik bir yakıt tüketimine sahip. Aracı 20 mm kadar alçaltan RS adaptif süspansiyon, RS7 ile standart olarak sunulurken, RS spor süspansiyonla birlikte gelen Dinamik Sürüş Kontrol sistemi ise opsiyonel.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 02:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER