iPhone'lar BMW anahtarı olabilir.

Apple kısa süre önce yeni iPad Pro, Macbook Air ve Mac mini'yi tanıttı. Bununla birlikte geçtiğimiz hafta bazı ürünler için koyduğu kısıtlama kararından da vazgeçti. Cupertino merkezli teknoloji şirketinin ismini bu gelişmelerle sıklıkla duyduk. Şimdi ise Apple ve Alman otomotiv devi BMW'nin isimleri bir arada anılıyor. Söylenenlere göre iPhone'lar BMW anahtarı yerine geçebilir. Peki bu nasıl olacak?.

iPhone'lar BMW anahtarı olabilir.

Apple, BMW ile çalışarak iPhone'u otomobil anahtarı olarak tasarlamayı planlıyor gibi görünüyor. Daha önce şirket iPhone'u anahtar olarak kullanmayı planladığını kulaklarımıza çınlatmıştı. iOS 14 kodundaki Yeni detaylar, projenin BMW ile birlikte gerçekleştirilebileceğine işaret ediyor.

PEKİ BÖYLE BİR DURUM MÜMKÜN MÜ?

iOS 13.4 beta piyasaya sürüldüğünde, Apple'ın akıllı telefonlarından birini otomobil anahtarı olarak kullanmayı planladığı ortaya çıkmıştı. Hatta yeni özellik, anahtarın iMessage aracılığıyla da paylaşılabileceği açıklanmıştı.

BMW VE APPLE TAKIM OLABİLİR

iOS 14 kodundaki bir detay ise iki büyük şirketin bu projede takım olabileceğinin sinyallerini veriyor. Geçen Aralık ayında ünlü otomobil firması, araç sahipleri için "anahtarsız" bir kullanım sunmayı tasarladıklarını açıklamıştı.

Yeni gelecek 3.0 versiyonu ise,"konumu tanıma özelliğine sahip anahtarsız erişim" özelliğine sahip olacak. Bu da akıllı telefonu hiç çıkarmadan araca erişmeye ve açmaya olanak sağlayacak. 9to5Mac'in iOS 14 kodu incelemelerine göre, bu özellik iPhone 11'e özgü olabilir.

Kağıt üzerinde oldukça etkileyici görünen bu özellik, uygulamada da ilginç olacağa benziyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 22:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER