Otomobilde Devrim Yarattı

Ankaralı bir girişimci, 2 otomobili elektrikli taşıta dönüştürerek büyük oranda yakıt tasarrufu sağlamayı başardı

Otomobilde Devrim Yarattı

 Sıradan bir prizle 8  saatte şarj edilebilen elektrikli araçlar, günde 160 kilometre yol  yapabiliyor - Firmanın Mühendislik Müdürü Arslan: "Maliyetlerimize baktığımızda uluslararası piyasada satılan yabancı bir  elektrikli araçla rekabet edebilecek bir fiyat marjı yakaladık"

Ankaralı bir girişimci, 2 otomobili  elektrikli taşıta dönüştürerek büyük oranda yakıt tasarrufu sağlamayı başardı.


Taşıtlara Dekorasyon hizmeti veren firmanın Mühendislik Müdürü Özer  Arslan, AA muhabirine, 2 yıldır elektrikli araç üzerine çalıştıklarını ve bu  konuda deneyim kazandıklarını söyledi. Sahip olduğu iki otomobili, motor ve ilgili diğer bileşenlerini  sökerek tamamen elektrikli hale getirdiklerini anlatan Arslan, araçların  testlerinin de başarıyla tamamlandığını belirtti.


Araçların, elektrikli hale getirilmeden önce 100 kilometrede 30 lira  civarında yakıt sarf ettiğini ifade eden Arslan, söz konusu maliyetin 3 liraya  düşürüldüğünü kaydetti. Arslan, günlük 100 kilometre yol yapan bir araç için  yakıt tasarrufunun aylık bin liraya kadar ulaşabildiğine dikkati çekti. Aracın günlük 160 kilometre yol yapabildiğini anlatan Arslan, "Günlük  160 kilometre yol kat eden aracın yıllık yakıt tasarrufu 16 bin liraya kadar  ulaşabiliyor" diye konuştu. Şarj imkanları hakkında da bilgi veren Arslan, araçların üzerinde şarj  cihazı bulunduğunu ve herhangi bir prize takılarak 8 saatte şarj edilebildiğini  söyledi.


Aracı daha sık aralıklarla kullanmak isteyen işletmecilere 2 saatte  şarj imkanı olan cihazları da sunabileceklerini kaydeden Arslan, "ABD ve  Avrupa'da özel kuruluşlar, şarj istasyonu işini üstleniyor. Ülkemizde de  elektrikli araç bilinci arttıkça eminim ki şarj istasyonu işiyle uğraşan kimseler  gerekli hizmeti sağlayacaklardır" ifadesini kullandı.


 Araç dönüştürülürken bazı parçalar ithal olmasına karşın entegrasyon  ve kimi özel yazılımları kendilerinin yaptığını anlatan Arslan, aracı daha da  geliştirme çabasında olduklarını dile getirdi. Benzinli ve dizel araç konusunda küresel markalarla rekabet etmenin  zor olduğunun altını çizen Arslan, "Fakat dönüşüm konusundaki maliyetlerimize  baktığımızda uluslararası piyasada satılan yabancı bir elektrikli araçla rekabet  edebilecek bir fiyat marjı yakaladık" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 22:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER