Araç km sorgulama 2020: İnternetten ve SMS ile plakadan araç kilometre sorgulama nasıl yapılır?

İkinci el araç almaya karar verdiğinizde araç km sorgulama yapmanız gerekmektedir. Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle birlikte ve internetin yaygınlaşmasıyla internet üzerinden araç km sorgulama yapabilirsiniz. İşte araç km sorgulama 2020: İnternetten ve SMS ile araç kilometre bilgisi sorgulama nasıl yapılır? Hakkında merak edilenler haberimizin detayında sizlerle…

Araç km sorgulama 2020: İnternetten ve SMS ile plakadan araç kilometre sorgulama nasıl yapılır?

İkinci el araç almaya karar veren kişilerin ilk baktığı özellik araç km sorgulamadır. Araç km bilgisi aracın fiyatının belirlenmesinde önemli rol alır. Araç km sorgulama aynı zamanda aracını satan kişinin yalan beyanda bulunmasını engellemesini önlemek içinde önemlidir. İşte Araç km sorgulama 2020: İnternetten ve SMS ile araç kilometre bilgisi sorgulama nasıl yapılır? Sorularının cevabı ve daha fazlası haberimizin detayında sizlerle…

ARAÇ KM SORGULAMA

İkinci el araç alanların araç km sorgulama yapması oldukça önemlidir. Araç km sorgulamasını birçok farlı şekilde yapabilirsiniz. Ücretli bir şekilde sorgulanan araç km sorgulama ile araç satın alırken doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde araç km sorgulama mümkün değildir. Yeni bir araç almaya karar verdiğinizde ve ikinci else internetten araç km sorgulama ile basit bir şekilde araç km bilgilerine ulaşabilir ve doğru bir şekilde kararınızı verebilirsiniz. Araç km sorgulama araç almadan önce kontrol edilmesi gereken en önemli ayrıntıdır. Araç km bilgisiyle alacağınız aracın fiyatı da doğru orantılı olduğu için aracın kilometresini bilmek gerekir. Araç km sorgulamayı ücretli bir şekilde birçok farklı şekilde hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte birçok bilgiye de kolaylıkla ulaşım sağlayabilmekteyiz. Bunlardan biri de yeni araç almaya karar verdiğinizde kararınızda büyük etki sağlayacak araç km sorgulama işlemini gerçekleştirdikten sonra araç almanıza karar vermek olacaktır. Araç km sorgulama işlemi ücretli bir şekilde farklı yollarla yapılabilmektedir. İnternetten araç km sorgulama işlemini hızlı ve basit bir şekilde belli bir ücret karşılığında gerçekleştirebilirsiniz.

İNTERNETTEN ARAÇ KM SORGULAMA

Araç almaya karar verenlerin sık sık karşılaştığı sorunlardan biri araç km bilgisidir. Araç km bilgisi aynı zamanda aracın fiyatını belirleme de önemli bir rol aldığı için araç km bilgisinin doğruluğu çok önemlidir. Araç satıcısının verdiği km bilgisinin doğrulunu teyit etmek birçok yöntemle mümkündür. İnternetten araç km sorgulamanın birçok yöntemi vardır. Ücretli bir şekilde araç km sorgulama yaparak aracın km bilgisine ulaşabilirsiniz. Aracın km bilgisi fazlaysa fiyatta ona oranla düşmektedir. Eğer aracın km bilgisi düşükse fiyatta ona oranla artmaktadır. İnternetten araç km sorgulama ile araçların km bilgisinin doğruluğunu teyit edip güvenli bir şekilde sorgulayabilirsiniz.

SMS İLE ARAÇ KM SORGULAMA

Araç km bilgisi sorgulamanın birçok yöntemi bulunmaktadır. Ücretsiz bir şekilde araç km sorgulama mümkün değildir. Araç km bilginizi SMS yoluyla çok hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Tüm operatörlerden 8,5 TL ücretle araç km bilgisi sorgulatabilirsiniz. Plaka ya da şasi numarasını 5664'e boşluk bırakmadan gönderdikten sonra araç km bilgisi cebinize gelecektir. Fakat alınan son karara göre 5664 km bilgisi gelmedi sorunuyla karşılaşabilirsiniz. 2017 yılının başından beri alınan bir kararla artık SMS ile km araç km sorgulamalarında km bilgisi gelmiyor. Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında araç km bilgisi 5664 yoluyla artık verilememektedir. Devam eden mahkeme süreci olmasına rağmen alınan karar şimdilik 5664 yoluyla araç km bilgisinin verilememesi yönünde olmasıdır.

ŞASE NO İLE KM SORGULAMA

Araç km sorgulamasını birçok farklı yöntemle yapabilirsiniz. Şase no ile km sorgulama da bu yöntemlerden biridir. HGS mobil uygulama ile plaka ya da şase no girerek araç km bilgisini sorgulayabilir aynı zamanda araç muayene sorgulamasını da yapabilirsiniz. HGS uygulamasıyla araç km sorgulayabilmek için öncelikle uygulamayı telefonunuza indirmeniz gerekmektedir. Telefonunuza uygulamayı indirip açtıktan sonra karşınıza gelen ekranın alt kısmında yer alan KM butonuna tıklamanız gerekmektedir. KM butonuna bastıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst kısmındaki menüde "Plaka No" ua da "Şasi No" seçeneklerinden birini kullanarak belirli bir ücret karşılığında araç km bilginizi sorgulayabilirsiniz.

TÜVTÜRK KM SORGULAMA

Araba almaya karar verenler için en önemli bilgilerden biri aracın km bilgisidir. Araç km bilgisinin doğruluğu aracın fiyatıyla doğru orantılı olduğu için güvenilir olması önemlidir. Tüvtürk km sorgulama da araç km sorgulamasını gerçekleştirmek için başvurulan işlemlerden biridir.

İlk olarak TÜVTÜRK internet sitesine girmeniz gerekmektedir. Tüvtürk sitesine girdikten sonra km sorgulama sekmesine gelmeniz gerekmektedir. Sonrasında sayfayı aşağıya kaydırıp sol kısımda bulunan "Araç Muayene Sorgulama" kısmı açılır. Daha sonrasında açılan ekranda plaka ve muayene rapor numarası istenir. Bilgiler girilip güvenlik kodu da yazıldıktan sonra online olarak Tüvtürk'ten araç km bilgisini sorgulayabilirsiniz.

Sonuç ekranına geldiğinizde en alta doğru ilerlerseniz aracın km bilgisini görebilirsiniz. Kendi aracınız dışındaki bir aracın km bilgisini görüntülemek istiyorsanız araç sahibinden muayene rapor numarasını almanız gerekmektedir. Araç almadan önce km bilgisini sorgulamak önemlidir.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2020, 00:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER