Bu Plakanın Peşinde Kimler Var

AK Parti plakası sahibini zengin ediyor. Piyasa değeri 45 bin TL olan 2002 Mercedes, plakasının 06 AKP 38 olması nedeniyle 650 bin TL’ye satışa çıktı. Araç sahibi “Pazarlık için milletvekilleri arıyor” dedi.

Bu Plakanın Peşinde Kimler Var

 İşadamı Ali Ağaoğlu’nun 34 AGA 61 plakalı bir araca bir daire teklif etmesinin ardından gündeme gelen özel plakalar, sahiplerini zengin ediyor. İnternet ortamında satışa çıkan bu özel plakaların fiyatları ise dudak uçuklatıyor. Özellikle siyasi partilerin baş harflerini taşıyan plakalı araçlar değerinin çok üzerinde satılıyor. İnternette değerine göre en pahalı araç ise AK Parti’nin harflerini taşıyan 06 AKP 38. Piyasa değeri 45 bin TL olan 2002 model Mercedes E 270’in fiyatı, plakası nedeniyle 650 bin TL’ye çıktı. 34 AKP 34 plakalı araca ise 500 bin TL isteniyor. AKP plakaları aracın 15 kat üzerinde satılıyor. CHP plakalı 1990 model doğan SLX için  istenilen fiyat 15 bin TL iken, aracın piyasa değeri ise 7 bin TL civarında. MHP plakaları ise araç sahibine 2 kat kazandırıyor. 20 bin TL değerinde olan Volkswagen marka MHP plakalı bir araç için 35 bin TL isteniyor.

‘Her gün telefon alıyorum’


Aracın sahibi Mustafa Sargın, aracı oto pazarından 35 bin TL’ye tesadüfen aldığını ve satmaya karar verdiğinde AKP plakası olması nedeniyle çok ciddi talep aldığını belirtti. Ardından piyasada AKP plakalı araçlara çok ciddi yüksek fiyatlar istendiğini görünce fiyatı 650 bin TL’ye çıkardığını belirten Sargın “Her gün telefon alıyoruz. Milletvekilleri arıyor, pazarlık yapıyorlar” diye konuştu.  650 bin TL’den aşağıya inmeyeceğini belirten Sargın “Bu aracın ikinci sahibiyim. Aracım plakası nedeniyle çok fazla dikkat çekiyor. Beni genelde bakan sanıp yolumu kesiyorlar. Geçenlerde ışıkta dururken yanıma yaşlı bir çift yanaştı. ‘Sen milletvekili misin, size çok dua ediyoruz. Eşimin ameliyat olması gerekiyordu. Hastanede ücretsiz yapıldı. Bizde plakayı görünce seni milletvekili sandık teşekkür etmek için geldik’ dedi. Bu tür olaylar yaşıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2014, 00:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
1
1 - 3 yıl Önce

1

SIRADAKİ HABER