Toyota Sakarya'da üretiyor, 100 ülkeye ihraç ediyor!

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş, topluma katkı faaliyetleri çerçevesinde teknik eğitime katkı sağlamak üzere ekipman bağışlarına devam ediyor.

Toyota Sakarya'da üretiyor, 100 ülkeye ihraç ediyor!

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., sosyal sorumluluk anlayışı ve topluma katkı faaliyetleri çerçevesinde teknik eğitime katkı sağlamak üzere üniversitelerin mühendislik bölümlerine, meslek yüksek okullarına ve meslek liselerine uygulamalı pratik eğitimin kalitesinin artmasına katkı sağlayacak ekipman bağışlarına devam ediyor.

Bu kapsamda Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., Türkiye’nin pek çok ilinde öğrenim gören öğrencilerin uygulamalı eğitimlerini yeni teknolojiyi takip ederek gerçekleştirebilmeleri amacıyla 2014-2015-2016 üç yıllık döneminde toplam 62 otomobil, 109 motor ve 124 şanzımanı 31 ilde yerleşik teknik eğitim veren okullara bağışlayacağını duyurdu.

Türkiye’de kalifiye işgücüne olan ihtiyacın sürekli artmakta olduğunu belirten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer, meslek liselerinden yetişenlerin tüm sektörler için büyük önem taşıdığına işaret etti. Özer, kalifiye iş gücünün yetişmesi sürecine Toyota’nın da katkıda bulunma gayreti içinde olduğunu ifade ederek, ’Sakarya’da bulunan fabrikamızın üretim bölümlerinde çalışanlarının yüzde 95’i meslek lisesi mezunları. Ayrıca ofis kadromuzun da büyük çoğunluğunu mühendisler oluşturmakta. Tüm Toyota fabrikaları arasında örnek gösterilen fabrika seviyesine ulaşmış ve sıfır hata ile üretim yapan tesisimiz için teknik eğitimin kalitesinin önemi açıkça ortadadır. Şu ana kadar teknik eğitim ekipmanı olarak kullanılmak üzere ülkemizin her bölgesinden bizlere ulaşan okullara katkıda bulunmaya gayret ettik. Meslek liselerinde, meslek yüksek okullarında ve üniversitelerin mühendislik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerimizin tam donanımlı olarak yetişmesi için elimizden geleni yapmaya bundan sonra da devam edeceğiz’ dedi.

Sakarya başta olmak üzere toplam 31 ildeki üniversite, meslek yüksek okulu ve meslek liselerine yapılacak ekipman bağışları ile birlikte bugüne kadar yüzün üzerinde araç, bine yakın motor ve şanzıman teknik eğitime destek amacıyla okullara teslim edilmiş olacak.

Toyota Türkiye, 2005 yılından bu yana topluma katkı faaliyeti olarak teknik proje yarışması, trafik güvenliği resim yarışması, çocuklar için çevre turu ve trafik okulu gibi diğer sosyal sorumluluk faaliyetlerini de gerçekleştirmeye devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2020, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER