Turbo motorlu Ferrari Türkiye'de

Ferrari’nin baz modeli olan California, yeni nesille birlikte turbo motora geçiş yaptı. Küçük hacimli 8 silindirli ünite, tam 755 nm tork üretiyor. Teslimatlar temmuzda başlayacak.

Turbo motorlu Ferrari Türkiye'de

 1.3 milyon lira: Ferrari California T’nin başlangıç fiyatı

İtalyan süper spor otomobil üreticisi Ferrari, uzun bir aradan sonra tekrar turbo beslemeli motor üretti. En son 1987’de banttan inen efsanevi F40 modelinde gördüğümüz turbo motor, aradan geçen 27 yılın ardından, bir Ferrari’de daha karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Markanın Türkiye distribütörü FerMas’ın temmuz ayı itibariyle teslim etmeye başlayacağı California T, geçtiğimiz günlerde otomotiv basınına tanıtıldı.


Yüzde 15 daha az tüketiyor
 
Markanın 1950’li yıllardan beri ürettiği California modellerinin en son temsilcisi, yeni nesliyle birlikte marka için bir dönüm noktasına da işaret ediyor. Uzun süredir hacim küçültme yarışını dışarıdan izleyen İtalyan marka, artık bunan kayıtsız kalmaktan vazgeçti. Turbo beslemeli yeni V8, baz model bir Ferrari için bile fazlasıyla güçlü. Markanın açıklamalarına göre yeni araç, yerini aldığı California modeline göre yüzde 15 yakıt tasarrufu sağlarken, ürettiği tork ise yüzde 49 daha fazla.
 
14 saniyede üstünü açıyor
 
California T’nin tanıtımında konuşan FerMas Şirket Müdürü Ferhat Albayrak, aracın 468 bin eurodan (yaklaşık 1 milyon 350 bin lira) başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını söyledi. Aracın önceki nesil gibi metal tavana sahip olduğunu vurgulayan Albayrak, tavan mekanizmasının geliştirildiğini ve artık tavanı açmak için 14 saniyenin yeterli olduğunu kaydetti. Turbo motorların ses yönünden zayıf kaldığını hatırlatan Albayrak, “Fakat Ferrari, ses üzerinde yoğun çalışmalar yaptı. Ve ortaya, bir turbodan bugüne kadar alınan en heyecan verici ses
çıktı” dedi.


560 beygrilik V8


Yeni araçta görev yapan 3.8 litrelik V8, turboyla besleniyor. Önceki nesle göre güç 70 beygirlik artışla 560 beygire ulaşmış. Araçta 7 ileri çift kavramalı yarı otomatik şanzıman kullanılıyor. Turbonun ürettiği 755 nm’lik tork, çekiş kaybını önlemek için sadece 7’nci viteste ortaya çıkıyor. Özellikle ilk 3 viteste tork, sınırlanarak kesintisiz ivmelenme sağlanıyor. Bu sayede araç, 0-100 km/s ivmelenmesini 3.6, 0-200 km/s hızlanmasını ise 11.2 saniyede gerçekleştiriyor. Yeni karbon-seramik fren sistemi sayesinde araç, 100 km/s süratten durma noksanısa 34 metrede erişebiliyor.


‘İlk 6 ayda 10 araç satarız’


Fer­ra­ri­’nin ge­çen yıl al­dı­ğı ka­rar­la yıl­lık üre­ti­mi­ni 7 bin adet­le sı­nır­la­dı­ğı­nı ha­tır­la­tan Al­bay­rak, “Biz de ge­çen yı­lı 23 adet Fer­ra­ri sa­tı­şıy­la ka­pat­mış­tık. Bu yıl hedefimiz, Tür­ki­ye gi­bi ver­ginin yük­sek ol­du­ğu bir pa­zar­da sa­tış­la­rı­mı­zı ön­ce­lik­le ay­nı se­vi­ye­ler­de tut­ma­k ve 20 ve­ya üze­rin­de bir sa­tış per­for­man­sını yaka­la­ma­k” de­di. İlk 4 ay­da 5 adet araç sat­tık­la­rı­nı ifa­de eden Al­bay­rak, ma­yıs­ta da 3 tes­li­mat yap­tık­la­rı­nı, ilk 6 ay so­nun­da 10 ara­ca ula­şa­cak­la­rı­nı be­lirt­ti.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 02:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER