Honda Civic Type R Concept Görenleri Büyülüyor

Yeni Honda Civic ailesinin en yüksek performanslı modeli Civic Type R yakında çok daha dinamik bir şekilde karşımızda olacak. Görsel olarak oldukça dikkat çekici olan otomobilin kaputu altında yepyeni bir motor görev yapacak.

Honda Civic Type R Concept Görenleri Büyülüyor

Cenevre’de konsept hali tanıtılan Civic Type R’da LED farlar, kaput üzerinde bulunan ek hava çıkışları, 20 inç çaplı jantlar, genişletilmiş çamurluklar arkasına eklenmiş hava çıkışları, siyah renkli yan ayna ve kapı kolları, geniş yan etekler, splitter, çift katlı büyük spoiler, difüzör ve dört çıkışlı egzoz sistemi gözlerden kaçmazken arka tarafta bulunan devasa kanat ve kanat içerisine yerleştirilmiş fütüristik stop lambaları konsepti standart otomobilden tamamen ayırıyor.

Type R konseptini standart Civic’ten ayıran diğer farklılıklar ise dört egzoz çıkışı ve agresif arka difüzörü. Otomobilin büyük siyah jantları ve arka tamponun alt kısmından başlayan ve otomobili çevreleyen mat siyah rengi ise otomobilin agresifliğini tamamlıyor.

Civic Type R’ın gücünü 2.0 litrelik, dört silindirli Earth Dreams benzinli motordan alması beklenirken bu ünitenin maksimum gücünün en az 280 bg olması ön görülürken Honda mühendislerinin 300 bg civarında maksimum güç hedeflediği biliniyor.

Civic model gamının en tepesindeki yerini alacak olan otomobilin gücünü ön tekerleklerine 6 ileri manuel bir şanzıman üzerinden aktarması beklenirken, daha sert bir şasiye sahip olması ve Civic Tourer’da opsiyonel olarak sunulan adaptif arka amortisörleri standart olarak sunması tahmin ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2020, 18:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER