Mercedes, CLA 45 AMG Edition 1'i Almanya'da Tanıttı

Mercedes-Benz, yeni CLA 45 AMG Edition 1 modelini Almanya’da resmi olarak tanıttı.

İlk olarak New York Otomobil Fuar'ında sergilenen Mercedes'in sportif sedanı CLA'nın en güçlü versiyonu olan 45 AMG'nin kısa bir süre sonra ülkemizde satışa sunulacak. 

İlk teslimatların Eylül ayında yapılması planlanan aracın satış fiyatının ise 230.000 TL civarında olacağı ifade ediliyor.
 
Kısa süre önce halka tanıtılan CLA 45 AMG’nin Edition 1 varyantını sessizce ortaya çıkaran Alman üretici otomobilin standart donanımlarına ek olarak sunduğu özelleştirmeler arasında parlak siyah arka spoyler, grafit gri yan şeritler, ön ızgara, yan yanlar ve jantlarda kırmızı aksanlar ve mat siyah 19 inç alaşım jantlar bulunuyor.

Kabinde ise ARTICO/DINAMICA spor koltuklar, deri / DINAMICA kaplı direksiyon simidi, kırmızı kontrast dikişler, ARTICO kaplı gösterge paneli, özel logolar ve AMG paspaslarına yer veriliyor.
Elexbet style="font-size: 14px;">
Standart modelde olduğu gibi yeni CLA 45 AMG Edition 1'in kalbinde 360 HP güç ve 450 Nm tork üreten turbo beslemeli 2.0-litre dört silindirli benzinli motor çalışıyor. Yedi- ileri vitesli çift-kavramalı şanzımanla birleştirilen bu motor kompakt sedanı sıfırdan 100 km/s hıza 4.6 saniyede ulaştırıyor. Azami sürat 250 km/s ile elektronik Deneme bonusu olarak dizginlenmiş.


 Seri üretim 2.0 litrelik benzinli motorlar arasında 360 hp ile rekor seviyede bir güce sahp olan aracın 450 Nm'lik tork değeri ve AMG'nin geliştirdiği 7 kademeli çift kavramalı şanzıman olan AMG SPEEDSHIFT DCT aracın 4.6 saniye gibi kısa bir sürede 0'dan 100 km/s hıza ulaşmasını sağlıyor.

Dört tekerlekten çekiş sisteminede sahip 1585 kg ağırlığındaki Mercedes Benz CLA 45 AMG'in son hızı ise 250 km/s olarak sınırlandırılmış. 1.8 bara yaklaşan turbo basıncına sahip aracın yüksek perofmansına karşılık 100 km'de ortalama 6.9 litrelik yakıt tüketim değeri motor teknolojisinin ve downsizing akımının başarısını gösteriyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER