Yeni Volvo XC90'dan Muhteşem Ses Sitemi

Bu yıl gün yüzüne çıkacak yeni Volvo XC90 için; İsveçli otomobil şirketinin mühendisleri, ünlü İngiliz ses ekipmanları şirketi Bowers & Wilkins’deki meslektaşları ile güçlerini birleştirdikten sonra, sürücülere otomotiv dünyasında mevcut en iyi ses sistemlerinden birini sunacak.

Yeni Volvo XC90'dan Muhteşem Ses Sitemi

     C90 için tasarlanan Bowers & Wilkins sistemi, hoparlör tasarımında çığır açan 50 yıllık araştırmalar sonucu geliştirilen özel bir akustik teknoloji kullanıyor. XC90 sistemi direkt olarak, aralarında Londra’nın efsanevi Abbey Road Stüdyoları’nın da bulunduğu dünyanın en zorlu akustik ortamlarından bazılarında kullanılan referans hoparlörler için geliştirilen akustik sistemden türedi. 



     İşbirliğinin sonucu; Bowers & Wilkins’in ödüllü premium hoparlörlerinde bulunan bileşenleri yansıtan daha geniş menzilli alüminyum tweeter’lar ve Kevlar orta frekanslı üniteler dahil olmak üzere, yüksek performanslı ve düşük distorsiyonlu hoparlör tasarımlarının bir kombinasyonunu kullanıyor. Ayrıca daha açık, yoğun bir ses sağlayan ve ilk kez bir otomobilde kullanılan Bowers & Wilkins tweeter-on-top (hoparlörün üstünde) teknolojisine sahip bir merkez hoparlör içermektedir.


     Bowers & Wilkins Mühendislik Başkanı Stuart Nevill, “XC90 bizim tweeter-on-top teknolojimizi kullanıyor ki, bunun otomobil ortamında bir dizi avantajı var. Temel olarak, sinyalin büyük bölümü önce ön cama çarpıp sekmek yerine, doğrudan tweeter üzerinden dinleyiciye ulaştığından, doğrudan yansıyan ses oranı artıyor.  Tüm bunlar, XC90'daki Bowers & Wilkins ses sisteminin inanılmaz derecede somut ve gerçekçi bir sese sahip olduğu anlamına geliyor,” diyor.





     

     Sistem,toplamda 19 Bowers & Wilkins hoparlör içeren en son tiz teknolojisine sahip 7 Nautilus tweeter (25 mm), kapağın arkasından açıkça görülebilen karakteristik sarı Bowers & Wilkins kevlar örgülü 7 orta frekanslı hoparlör (5×100 mm ve 2×80 mm), 4 woofer (200/165 mm) ve yeni, çığır açan hava dolaşımlı subwoofer (250 mm) içeren 12 kanal HARMAN 1,400 watt Class D amplifikatörden oluşuyor.


      Volvo Cars ses departmanındaki ve Bowers & Wilkins’deki mühendisler, en yüksek standartlarda ses kalitesi sağlama konusunda ortak bir kararlılığa sahipler ve yeni XC90'daki ses sistemini omuz omuza otomotiv pazarında var olan en iyi sistem yapma konusunda azimliler. Bu, gösterge panelinin üzerine belirgin bir şekilde yerleştirilmiş benzersiz formda bir tweeter’a sahip tasarım entegrasyon perspektifinden de belli oluyor.


      Eski müzik yapımcısı ve Volvo Cars ses uzmanı Michael Adenauer, “Benim kitabımda, yeni XC90'daki Premium Sound otomotiv dünyasındaki en iyi üç sistemden biri,” diyor.






     Volvo Cars, ideal partnerinin Bowers & Wilkins olduğuna karar verdi. İngiliz şirket, 1966 yılında, en iyi hoparlörü inşa etme konusunda ortak bir saplantıya sahip olan iki arkadaş tarafından kuruldu. Bu miras, teknolojik yenilikleriyle tanınan (ki bunların çoğu yeni XC90'a dahil edildi) dünya çapında saygın bir ses şirketi üretti.



Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 02:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER