Bentley Continental GT3-R Sınırlı Sayıda Üretilecek

Tarihinde büyük başarılar bulunsa da konu sportiflik olduğunda akla gelen ilk firmalardan olmayan Bentley bu durumu değiştirmek için ellerini sıvadı.

Bentley Continental GT3-R Sınırlı Sayıda Üretilecek

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Continental GT3'ün yol versiyonu olan otomobil sınırlı sayıda üretilecek.



     Dışarıdan bakıldığında ön tamponun altına eklenen splitter, kaput üzerinde açılan ek hava çıkışları, karbon fiber yan etekler, siyaha boyanan krom parçalar, yine karbon fiberden üretilen sabit spoiler, yan aynalar ve difüzörle dikkat çeken otomobilde yarış aracında kullanılanlara benzer grafikler de görülebiliyor.




     İç mekanda karbon fiber kaplı kapı içleri, ön panel ve şapkalık bulunurken yeşil renkli süslemeler, baklava desenli Alcantara döşemeler, metal pedal seti ve GT3-R logolu koltuklar da donanıma eklenmiş. Arka koltukların iptal edilmesi, hafifletilmiş 21 inç çaplı jantlar ve titanyum egzoz sistemi sayesinde Continental GT V8 S'e göre 100 kg hafifleyen otomobilden 300 adet üretileceği açıklandı.




     Kaputu altında görev yapan 4 litre hacimli v8 motor çift turbo besleme sayesinde 580 beygir güç, 700 Nm tork üretebilirken dört tekerlekten çekiş sistemi artık özel bir tork dağıtım sistemine sahip. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman daha kısa oranlar sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 273 km/s'e inmiş.



Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2014, 04:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER