Alfa Romeo Sportif Modeli'ni Baştan Yarattı

İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, kompakt modeli MiTo’nun sportif versiyonunu yeniledi.

Alfa Romeo Sportif Modeli'ni Baştan Yarattı

Markanın 2014 yeniliklerinin yansıtıldığı yeni araç, artık otomatik vites konforunu da sunmaya başlıyor.

DNA standart donanımda

      Markanın sporcu modellerini tanımlayan MiTo Quadrifoglio Verde ( ), arka spoyleri, krom kaplamalı aynaları, ön ızgara, kapı kolları, ön ve arka far çerçeveleri ve kırmızı fren kaliperleriyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda araca özel tasarlanan 17 inçlik alaşım jantlar ve mat magnezyom grisi isimli yeni renkle sportif modelin standart araçtan ayrılması sağlanmış.

Aracın iç mekanındaysa beyaz dikişli deri direksiyon simidi, QV logolu gösterge paneli, özel paspaslar, beyaz ve yeşil dikişli vites kolu, 5 inçlik dokunmatik ekran gibi farklılıklar gözlemleniyor. Araçta yine Alfa DNA sistemi standart donanımda. Dinamik, normal ve kış şartları için farklı sürüş modları sunan sistemin yanı sıra araçta Start/Stop sistemi de mevcut.





1.4 litrelik benzinli

Araç­ta gö­rev ya­pan 1.4 lit­re­lik ben­zin­li üni­te, tur­bo ile des­tek­le­nmiş durumda. 170 bey­gir güç ve 230 nm tork (di­na­mik mo­dun­da 250 nm) üre­ten mo­tor, gü­cü­nü ön te­ker­lek­le­re ak­ta­rı­yor. 6 ile­ri Al­fa TCT şan­zı­man­la kom­bi­ne edi­len üni­te, ara­cın 0’dan 100 km/s sü­ra­te 7.3 sa­ni­ye­de ulaş­tı­rı­yor. Sa­at­te 219 ki­lo­met­re hı­za ka­dar ne­fe­si ke­sil­me­yen ara­cın, TCT şan­zı­man­la bir­lik­te tü­ke­tim de­ğer­le­ri de ge­liş­ti­ril­miş. Fab­ri­ka ve­ri­le­ri­ne gö­re or­ta­la­ma tü­ke­tim 5.4 lit­re.

Zaferi Babasına Hediye Etti

Ral­li par­kur­la­rı­nın ba­şa­rı­lı ta­kım­la­rın­dan Cas­trol Ford Te­am Tür­ki­ye, 2014 Tür­ki­ye Ral­li Şam­pi­yo­na­sı­’nın üçün­cü aya­ğı olan Ye­şil Bur­sa Ral­li­si­’ni ka­zan­ma­yı ba­şar­dı. Mu­rat Bos­tan­cı-Onur Va­tan­se­ver iki­li­si, ko­şu­lan 10 eta­bın 6’sın­da en hız­lı ekip ol­ma­yı ba­şa­rır­lar­ken, özel­lik­le ya­rı­şın ne­fes ke­sen son 1 saa­tin­de gös­ter­dik­le­ri per­for­mans­la bi­rin­ci­lik kür­sü­sü­ne çık­ma­ya hak ka­zan­dı­lar. Ba­ba­lar Gü­nü­’ne denk ge­len ya­rış son­ra­sı bir açık­la­ma ya­pan genç pi­lot Bos­tan­cı, “Böy­le­si an­lam­lı bir gün­de za­fer ka­zan­mış ol­ma­nın hem ken­dim hem ta­kım adı­na mut­lu­lu­ğu­nu ve gu­ru­ru­nu ya­şı­yo­rum. Bu ben­zer­siz za­fe­ri, ben­den eme­ği­ni ve des­te­ği­ni esir­ge­me­yen ba­bam Ser­dar Bos­tan­cı­’ya he­di­ye edi­yo­ru­m” de­di.





Citroen’den Sonra Subaru da Bursa’da

Bayraktar Grubu, sektörün üretim üssü Bursa’da Subaru markasıyla hizmet vermeye başladı. Modern bir altyapıya sahip olduğu açıklanan Bursa tesislerinde, Japon marka için satış ve satış sonrası servis hizmetleri sunuluyor. 270 metrekarelik Showroom, 300 metrekarelik servis alanı, 500 metrekarelik kaporta-boya ünitesiyle dikkat çeken tesiste 33 kişi çalışacak. Genel Müdür Murat Gürünlü, “Bursa’da Citroen’in ardından Subaru markamız için de satış ve satış sonrası servis hizmetini en iyi şekilde sunmayı hedefliyoruz” dedi.





Goodyear, Yılın Tedarikçisini Seçti

Goodyear, Avrupa pazarının öncü treyler üreticilerinden olan Krone tarafından ‘Yılın Tedarikçisi’ ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde konuşan Bernard Krone, “Bizler, tedarikçilerimizden her zaman makul fiyatlarda en iyi kaliteyi sunmalarını bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2018, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER